Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 00:58
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Merénylet Izraelben

2017. január 9., hétfő, Külföldi hírek
Négy katona meghalt és legkevesebb tízen megsérültek tegnap Jeruzsálemben egy gázolásos merényletben – jelentette az izraeli média a rendőrség tájékoztatása alapján. Egy teherautó autóbuszról leszálló katonák közé hajtott az Armon Hanacív lakónegyedben, egy kilátóhely közelében.
 
 A kórházi jelentések szerint négy sebesült súlyos, illetve életveszélyes állapotban van. A négy halott közül hárman katonanők. A katonák kiránduláson vettek részt, a magaslaton épült kilátóhelyen az óvárost készültek megszemlélni. A merénylőt egy idegenvezető lőtte le, akit a jármű szintén elgázolt, de csak könnyebben sebesült meg, majd lábra állt és tüzelt. A katonák is lőttek a sofőrülés irányába. A merénylő a helyszínen meghalt. A merénylő Kelet-Jeruzsálemben, a Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben élő, húszas évei végén járó, palesztin fiatalember. A Hamasz üdvözölte a terrorakciót, de nem jelentkezett annak elkövetőjeként.
Hozzászólások
2017. január 9.
hétfő 18:34
szekelyse50
5712 hozzászólás
Hát már ottan nem is lenne élet öldöklések nélkül -- közel ötven éve gyilkolják egymást , hát azért szeretnék a zsidók minél hamarabb a harmadik háborút ,, megtesznek mindent hogy bekövetkezzen --

2017. január 9.
hétfő 19:02
Mirke
5285 hozzászólás
Jó lenne ha "házilag " elintéznék , és ne kevernék bele az egész világot !

2017. január 9.
hétfő 20:49
Theophilosz
95 hozzászólás
Én nem nevezném terrorakciónak, ugyanis ott már rég háborús állapotok vannak, meg aztán nem civileket ölt, hanem fegyveres katonákat. És azt sem hiszem, hogy kirándultak a kiskatonák. Vagy arrafelé szendvics helyett puskát visznek magukkal a kirándulók? :)

2017-01-09: Hírsaláta - :

Hírsaláta

AZ ELSŐ PLAGIZÁLÓ. A România Curată portál újságíróinak nem kellett túl mélyre ásniuk azért, hogy megtalálják Sorin Grindeanu kabinetjének azon tagját, akit szellemi tulajdon lemásolásával vádolhatnak. Pavel Năstase oktatási miniszter angol nyelvű, két szerzőtársával közösen kiadott tudományos cikkéről bizonyosodott be, hogy több mint fele lopott. Összesen 11 olyan webhelyet azonosítottak, ahonnan teljes bekezdéseket másoltak le a szerzők. Pavel Năstase éppen a beiktatása napján beszélt arról, hogy szerinte a tudományos címet kibocsátó egyetemeknek a feladata megállapítani a másolás tényét, és az ebben illetékes országos tanácsnak csak döntőbírói szerepe kellene hogy legyen. Mint ismeretes, éppen ez képezi a vita tárgyát a nemrég született plágiumtörvényt illetően, melyről idén októberben az alkotmánybíróság megállapította, hogy alkotmányellenes. (Főtér)
2017-01-09: Külföldi hírek - :

Putyin Budapestre megy

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-án látogat Budapestre – közölte a Blikk. Az orosz elnök magyarországi látogatásának hírét korábban az orosz elnöki hivatal és a budapesti kormány is megerősítette, az időpontról azonban eddig semmit sem lehetett tudni.