Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 01:00
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Dragnea hiánnyal vádolja a volt kormányt

2017. január 10., kedd, Belföld
A költségvetésben keletkezett állítólag tízmilliárd lejes hiánnyal vádolta meg Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök a leköszönt bukaresti szakértői kormányt, mely szerint a vád hamis.
A kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke vasárnap este egy televíziós műsorban közölte: súlyos rendellenességekre bukkantak a kormánynál, miután a múlt héten beiktatták az SZDP és a szabadelvű Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció által támogatott új kabinetet. Dragnea szerint a tavalyi költségvetésből 10 milliárd lej hiányzik a betervezett bevételekhez képest, ezért szerinte indokolt egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása, amely többek között Anca Dragu volt pénzügyminisztert fogja meghallgatni.
A vádakra tegnap reagáltak a leköszönt kormány tagjai. Dragu képtelenségnek nevezte Dragnea állítását, és közölte, tavaly GDP-arányosan 2,6 százalék volt az államháztartási hiány az eredetileg betervezett 2,95 százalékhoz képest. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy a szakértői kormány valójában megtakarított pénzt, hiszen nem költöttek el 1,5 milliárd lejt, amennyi a megvalósult és a tervezett államháztartási hiány különbözete. Dragu szerint, ha az SZDP elnökének igaza lenne, akkor az államháztartási hiány 4,1 százalékra ugrott volna.
Dacian Cioloş volt miniszterelnök egy közösségi oldalon közölt bejegyzésben válaszolt. Úgy vélte, Dragnea egy „bűvészmutatvánnyal” próbálkozik most, hogy szembesült a gazdaság valós számaival, és tudatában van annak, hogy nem tudja teljesíteni a parlamenti választások előtt tett ígéreteket. Cioloş szerint az SZDP vezetői tavaly is mindenért a szakértői kormányt tették felelőssé, és most folytatják elterelő manővereiket, hogy kimagyarázzák „teljesíthetetlen és hazug választási ígéreteiket”.
Az új kormányzati oldal már a múlt héten több kiadásnövelő intézkedést fogadott el a választási programjukba foglaltak teljesítése érdekében, így a parlament valamennyi nyugdíjat egészségügyi járulékmentessé tette, a 2000 lejnél kisebb öregségi járandóságok esetében pedig törölték a 16 százalékos jövedelemadó-kötelezettséget. A kormány egy pénteken elfogadott sürgősségi rendelet értelmében júliustól valamennyi nyugdíjat további 9 százalékkal megemelné, miután idén január 1-jétől emelkedtek már a nyugdíjak 5,25 százalékkal.
Hozzászólások
2017. január 10.
kedd 08:56
barcsay
1794 hozzászólás
Tihi,marburg.belaba es a tőbbi psd s csatlúsai hol vagytok vagy csak elcsodálkoztatok a dolgokon naiv balekek vagytok és várjátok ki a végét,mert ez nem minden csak ezután jőn a nagy pofára esés ezeknek fogalmuk sincs mit jelent a kőltségvetés mit miből lehet fedezni ,de ez volt jellemző mindig is a szocialistákra a bunkoság és a szemérmetlen hazudozás.Az illusztris miniszterekről már kár is szót ejteni egy két kivételével a tőbbi nem ér egy kalap xart sem.Mondtam belaba,hogy sirás lesz a vége .Tihi ügyvéd úr szolgáljon már valami védőbeszéddel ,mert most nagyon nagy szüksége lenne a psd nek marburg szedd őssze magad és állj ki ahogy eddig is tetted mind psd szimpatizáns.Szép jó napot mindenkinek.

2017. január 10.
kedd 10:46
neduddki
70 hozzászólás
:D :D :D


2017. január 10.
kedd 12:23
barcsay
1794 hozzászólás
A mellébeszélés nagy mestere vagy,de azért elégtétellel nyugtázom,hogy volt bátorságod felelni a válaszod ugy ,,képletesen mondva,, téged igazol mind psd szimpatizánst és ezzel nem is lenne semmi bajom csak az,hogy képesek vagytok a végtelenig elmenni azért,hogy bizonyitsátok tehetetlenségetek kár,mert ott is van egy két fej de hát tudod ahogy a kőzmondás is mondja,,korpa kőzé keveredsz megesznek a disznok,,

2017. január 10.
kedd 12:27
barcsay
1794 hozzászólás
De hogy tihi ügyvéd úr még nem reagált egyikre sem nem tőrtént valami baj remélem.Mindenesetre nagy izgalommal várom a sok nagyszaju szimpatizánst ,de nem akarodzik egyik sem lehet a nagy hideg miatt.

2017. január 10.
kedd 12:45
barcsay
1794 hozzászólás
Jokat rőhőgők rajtatok nyomjad csak mindent bele 2o17 nektek is elhozza majd a jutalmat a baj,hogy 4 évet kell még kinlodni,de remélem nagybuktatás lesz aztán szép lassan az a nagy vőrős csillag is eltünik életünkből belőletek a nagy tudás ordit de az aztán fel az égig buzditsd már a tőbbieket is nem nagyon hallani csak a te hangodat az is olyan halvány már mind a májusi lepkefing.

2017. január 10.
kedd 16:17
Ferencz
13769 hozzászólás
Nagyon érdekes: egyes esetekben a sajtó után menni badarság, másokban: várd ki a végét! ttól függően, hogy éppen mitől hangos a sajtó!

2017. január 10.
kedd 16:33
Ferencz
13769 hozzászólás
Bocs: Attól függően...

2017. január 10.
kedd 17:59
eli
630 hozzászólás
barcsay, igazad van, várom én is a tihi berobbanását,mert amikor azt modtam(irtam),hogy a beirásának PSD-s szaga van ,azt tanácsolta vizsgáltasam meg a szglószervemet,de amint látom nem csak én vagyok ezen a véleményen.

2017. január 10.
kedd 18:36
szekelyse50
5712 hozzászólás
Mint a régi komcsiknak ezeknek is a vérükben van a hazudozás ,meg a hiba áthárítás , tehát nem sok jót várhat a nép , talán örülni fogunk ha megmaradnak a bérek és a mostani nyögdíjak -- nem beszélve az utakról no meg sok , sok mindenről ,,

2017. január 10.
kedd 19:18
eli
630 hozzászólás
Apropó utak,látva a TV-ben (még szerencsére) a bukarestiek ki-bevonulását (in coloană) hétvégeken (télen ,nyáron) a prahova völgyébe,csak egy tanácsom van a részükre,szavazanak a PSD-re ,hogy ez az " örom" nekik tovább tartson.

2017-01-10: Belföld - :

Fagyriadó országszerte

Másodfokú, narancssárga fagyriadót adott ki a meteorológiai szolgálat tegnap az ország szinte teljes területére január 9-re és 10-re, kivételt csak a nyugati országhatáron lévő, bánsági és partiumi megyék képeznek, ahol elsőfokú fagyriadó van érvényben.
2017-01-10: Belföld - :

Tőkés László elemzi a helyzetet

Tőkés László szerint a romániai magyarság helyzetét nem pártpolitikai, hanem nemzetpolitikai alapon kell rendezni. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tegnapi nagyváradi sajtótájékoztatóján értékelte az elmúlt időszak hazai eseményeit.