Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 22:32
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Újabb rendkívüli ülésszak

2017. január 10., kedd, Belföld
Újabb, január végéig tartó rendkívüli ülésszakra hívták össze a bukaresti képviselőházat tegnap, amely így egyáltalán nem mehet téli szünetre, február elsején ugyanis megkezdődik a parlament rendes tavaszi ülésszaka. Liviu Dragnea SZDP-elnök és házelnök szerint azért kell üléseznie a parlamentnek, hogy a kormány sürgősségi rendeleteket hozhasson.
A parlament mindkét háza elfogadta ugyan múlt héten azt a törvénytervezetet, amely felhatalmazza a kormányt, hogy a parlamenti vakáció idején rendeleteket hozzon, ez ellen azonban a jobboldali pártok alkotmányossági óvást emeltek, mondván, hogy a felhatalmazás a sarkalatos törvények módosítására is kiterjed, ami sérti az alaptörvényt. Az óvást csütörtökön tárgyalja az alkotmánybíróság.
Dragnea szerint az ellenzék egyedüli célja, hogy meggátolja a szociáldemokraták választási ígéreteinek gyors életbe léptetését, de az SZDP „nem fog elveszni a részletekben”, és inkább nem megy vakációra, de lehetővé teszi a tervezett törvénymódosítások gyors életbe léptetését. Az alkotmány kivételes esetekben lehetőséget ad a kormánynak, hogy azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletekkel avatkozzék be a törvényhozás folyamatába, ezzel a lehetőséggel azonban csak akkor élhet a kabinet, amikor ülésezik a parlament, ezért volt szükség a rendkívüli ülésszakra.
A múlt héten beiktatott Grindeanu-kormány pénteken sürgősségi rendelettel döntött a helyi közigazgatási alkalmazottak és előadóművészek béremeléséről, a hallgatói ösztöndíjak növeléséről, valamint a kis- és középvállalkozóknak nyújtott adókedvezményről.
2017. január 10.
kedd 06:30
tibikacs
41 hozzászólás
Na lessz itt surgossegi rendelet...Surgossegi rendelet fagyassza majd le a minimal bert is majd no az is vagy 2100 ba.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most