Hírsaláta

2017. január 10., kedd, Belföld
40 JÁRATOT TÖRÖLT A ROMÁN VASÚTTÁRSASÁG. A román vasúttársaság a közösségi hálón közölte, hogy a naponta közlekedő 1300 szerelvényből 40 járatát törölte tegnap reggel 7-kor. Az intézkedés meghozatalakor az utasok biztonságát és a nagyvárosok közti járatok lehetővé tételét vették figyelembe – írják a vasúttársaság képviselői. Az idézett forrás szerint a vonatok közlekedése a szélsőségesen hideg időjáráshoz alkalmazkodva történik négy vasúti csomópont – Bukarest, Craiova, Galac és Konstanca – körzetében. Ez azt jelenti, hogy egyes járatok késéssel érkeznek végcélba, mert bizonyos szakaszokon a mozdonyt dízelmozdonyra kell cserélni. A vasútvonalakat folyamatosan takarítják, ami szintén a haladási sebesség csökkenését vonhatja maga után. Az utasokat arra kérik, indulás előtt telefonon érdeklődjenek a legközelebbi vasútállomásnál, hogy nyerjenek tájékoztatást az épp aktuális helyzetről. A www.cfr.ro honlapon, a Camere web menüpontnál percről percre történő frissítés alapján lehet tájékozódni a vonatok indulásáról és érkezéséről. (Agerpres)
AUTÓNAK ÜTKÖZÖTT A SZÁNKÓVAL. Súlyos sérülésekkel szállítottak vasárnap este kórházba egy 24 éves gyergyószárhegyi fiatalembert, aki szánkójával egy gépkocsinak ütközött Gyergyóremete havas utcáin. A férfinak jó téli mókának tűnt, hogy egy autó által vontatva járja be szánkón a községet. A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint 20 éves barátja gépkocsijához kötötte ródliját, és útnak indultak. Egy kanyarban azonban a szánkó farolni kezdett, a menetiránnyal ellentétes sávba sodródott, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A 24 éves fiatal súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az áldozat és a két jármű vezetője nem volt alkohol befolyása alatt. Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult vizsgálat az ügyben. A rendőrség az eset kapcsán felhívta a lakosság figyelmét, hogy csak biztonságos körülmények között hódoljanak a téli sportoknak. (Maszol)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-01-10: Belföld - :

Nem kívánja kommentálni

Laura Codruţa Kövesi nem kívánja kommentálni egy „szökésben levő vádlott” nyilatkozatait – mondta tegnap az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetője, amikor a Sebastian Ghiţă volt képviselő által ellene felhozott vádakról kérdezték az újságírók.
2017-01-10: Közélet - Bokor Gábor:

Leégett az iskola (Tűzvész Kommandón)

Tűzvész pusztított tegnap délután a kommandói iskolában. Az épület hátsó – a sportcsarnokkal, az egykori táborral szomszédos – részén csaptak fel a lángok. A fából épített, deszkaburkolattal szigetelt épületrészen gyorsan terjedtek a lángok.