LabdarúgásNövelik a világbajnokság mezőnyét

2017. január 11., szerda, Sport

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntött, a világbajnokság mezőnyét 32 csapatról 48-ra növelik a jövőben.
A lebonyolítási rend a következő lesz: 16 háromcsapatos csoportot hoznak létre, amelyből az első kettő jut tovább. A maradék 32 együttes az egyenes kieséses szakaszban folytatja. A rendszer a 2026-os világbajnokságon debütál. Az eddigi 64-ről így 80-ra nő a mérkőzések száma, de a végső győztes ugyanúgy hét meccset játszik majd, ahogyan eddig is.

  • Gianni Infantino FIFA-elnök elképzelése tetszésre talált
    Gianni Infantino FIFA-elnök elképzelése tetszésre talált


A viadalt 32 nap alatt bonyolítják le, hogy a reformot ellenző európai topklubok kedvében járjanak – az élgárdák a túlzsúfolt nemzetközi menetrendet kifogásolták.
Az 1930-as tornán még 13 csapat vett részt, négy évvel később 16, majd 15, és 1950-ben ismét 13. 1954-től 16 gárda viaskodott egymással, 1982-ben 24-re bővítették a létszámot, 1998-ban pedig 32-re.
Gianni Infantino FIFA-elnök szerint azért volt szükség az újabb változtatásra, hogy a világbajnokság „befogadóbb” legyen, mert „ez szolgálja a labdarúgás fejlődését az egész világon”.
Hozzátette: „Semmi sem képes jobban fellendíteni egy ország labdarúgását, mint az, ha egy világbajnokságon szerepelhet.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2017-01-11: Sport - :

Cristiano Ronaldo az év játékosa (Labdarúgás)

Hétfő este került sor a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség díjátadó gálájára Zürichben. A FIFA-gálán Cristiano Ronaldót választották az év legjobb játékosának, míg az év edzőjének járó elismerést Claudio Ranieri érdemelte ki. Az év női játékosa az amerikai válogatott csapatkapitánya, Carli Lloyd lett, a Puskás-díjat pedig a malajziai Mohd Faiz Subri nyerte el.
2017-01-11: Magazin - :

A Dal, 2017 első tíz résztvevője

Kihirdették a közmédia dalválasztó show-ja január 14-ei első válogatójának tíz résztvevőjét. Az első elődöntőben Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, a Leander Kills, a Rocktenors, a Roma Soul, Singh Viki, a Spoon21 és a The Wings lép fel.