Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:16
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Sóbánya-látogatási rekord

2017. január 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A parajdi sóbánya látogatóinak száma tavaly elérte a 640 ezret, ami újabb rekordot jelent. Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója közölte, hogy egy évvel korábban 570 ezer látogatót regisztráltak. A látogatók mintegy fele, 366 700 személy idegenforgalmi látványosságként látogatta meg a bányát, a többiek kezelésre érkeztek Parajdra, és legalább öt napot töltöttek itt.

A legtöbb vendég augusztusban érkezett: 105 ezer turista és 67 ezer páciens. Sebestyén szerint a növekvő létszám azzal is magyarázható, hogy sok román állampolgár az európai terrorveszély miatt itthon töltötte a szabadságát. Parajdra a hazai turistákon kívül sokan érkeznek Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból is. A sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méter mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internetcsatlakozásra is van lehetőség. A csarnokban ökumenikus kápolnát is kialakítottak.
Hozzászólások
2017. január 11.
szerda 07:44
Bugsbunny
642 hozzászólás
Sebestyén József henceghet mikor a turistákat marhák módjára betuszkolják az 50 éves rozoga, rozsdás, régi kommunista buszokba és úgy spórolnak a pénzen, hogy hetvenezsleg, egymás hegyin hátán viszik le a birkákat. Semmibe veszitek az turistákat ( avagy lexarjátok a őket ). A lé follyon, csak ez a lényeg. S.eggfejek vagytok.

2017. január 11.
szerda 09:19
EssBe
106 hozzászólás
Elöbbi kommenthez annyit tennék hozzá, hogy nem vesznek, mert nincs amiből. Amig Bukaresthez tartozik a bánya, minden jövedelmet elszív a központ, vissza meg annyit csurgat, hogy az alkalmazottak 75%-os fizetést kapnak, amíg a só import nagyobb mint a hazai termelés, mert bizonyos érdekek így akarják, addig nagyon nincs amit tenni. Borboly úr, satöbbiek mi a túrót tesznek a pofázáson kívül annak érdekében, hogy ez jobb legyen?

2017-01-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sokat költöttünk

Családonként átlagban több mint 2500 lejt költöttünk a tavalyi év harmadik negyedében, ami az átlagjövedelmek több mint 85 százalékát jelenti – közli a statisztikai intézet. A július–szeptember időszakban nominális értékben a hazai családok átlagjövedelme ugyanis 2972 lej volt, vagyis személyenként 1125 lej. Ehhez képest a költségek családonként 2543 lejre rúgtak. Leginkább élelemre és alkoholmentes italra (az összköltség 34,9 százaléka) költöttünk, a lista másik végletén a lakásépítés és -vásárlás áll, erre az összköltség csupán 5 százalékát fordítottuk.
2017-01-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Utak Brassóból

Brassó és a szomszédos Kovászna és Szeben megye közötti útszakaszok építéséről döntött Brassó Megye Tanácsa.