Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 05:11
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Sóbánya-látogatási rekord

2017. január 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A parajdi sóbánya látogatóinak száma tavaly elérte a 640 ezret, ami újabb rekordot jelent. Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója közölte, hogy egy évvel korábban 570 ezer látogatót regisztráltak. A látogatók mintegy fele, 366 700 személy idegenforgalmi látványosságként látogatta meg a bányát, a többiek kezelésre érkeztek Parajdra, és legalább öt napot töltöttek itt.

A legtöbb vendég augusztusban érkezett: 105 ezer turista és 67 ezer páciens. Sebestyén szerint a növekvő létszám azzal is magyarázható, hogy sok román állampolgár az európai terrorveszély miatt itthon töltötte a szabadságát. Parajdra a hazai turistákon kívül sokan érkeznek Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból is. A sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méter mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internetcsatlakozásra is van lehetőség. A csarnokban ökumenikus kápolnát is kialakítottak.
2017. január 11.
szerda 07:44
Bugsbunny
627 hozzászólás
Sebestyén József henceghet mikor a turistákat marhák módjára betuszkolják az 50 éves rozoga, rozsdás, régi kommunista buszokba és úgy spórolnak a pénzen, hogy hetvenezsleg, egymás hegyin hátán viszik le a birkákat. Semmibe veszitek az turistákat ( avagy lexarjátok a őket ). A lé follyon, csak ez a lényeg. S.eggfejek vagytok.

2017. január 11.
szerda 09:19
EssBe
105 hozzászólás
Elöbbi kommenthez annyit tennék hozzá, hogy nem vesznek, mert nincs amiből. Amig Bukaresthez tartozik a bánya, minden jövedelmet elszív a központ, vissza meg annyit csurgat, hogy az alkalmazottak 75%-os fizetést kapnak, amíg a só import nagyobb mint a hazai termelés, mert bizonyos érdekek így akarják, addig nagyon nincs amit tenni. Borboly úr, satöbbiek mi a túrót tesznek a pofázáson kívül annak érdekében, hogy ez jobb legyen?

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most