Sóbánya-látogatási rekord

2017. január 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A parajdi sóbánya látogatóinak száma tavaly elérte a 640 ezret, ami újabb rekordot jelent. Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója közölte, hogy egy évvel korábban 570 ezer látogatót regisztráltak. A látogatók mintegy fele, 366 700 személy idegenforgalmi látványosságként látogatta meg a bányát, a többiek kezelésre érkeztek Parajdra, és legalább öt napot töltöttek itt.

A legtöbb vendég augusztusban érkezett: 105 ezer turista és 67 ezer páciens. Sebestyén szerint a növekvő létszám azzal is magyarázható, hogy sok román állampolgár az európai terrorveszély miatt itthon töltötte a szabadságát. Parajdra a hazai turistákon kívül sokan érkeznek Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból is. A sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méter mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internetcsatlakozásra is van lehetőség. A csarnokban ökumenikus kápolnát is kialakítottak.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2017-01-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sokat költöttünk

Családonként átlagban több mint 2500 lejt költöttünk a tavalyi év harmadik negyedében, ami az átlagjövedelmek több mint 85 százalékát jelenti – közli a statisztikai intézet. A július–szeptember időszakban nominális értékben a hazai családok átlagjövedelme ugyanis 2972 lej volt, vagyis személyenként 1125 lej. Ehhez képest a költségek családonként 2543 lejre rúgtak. Leginkább élelemre és alkoholmentes italra (az összköltség 34,9 százaléka) költöttünk, a lista másik végletén a lakásépítés és -vásárlás áll, erre az összköltség csupán 5 százalékát fordítottuk.
2017-01-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Utak Brassóból

Brassó és a szomszédos Kovászna és Szeben megye közötti útszakaszok építéséről döntött Brassó Megye Tanácsa.