Sepsiszentgyörgy, 2017. október 22., vasárnap 20:22
Köszöntjük Elõd nevű olvasóinkat!

Kivizsgálják a Cioloş-kabinet költségvetését

2017. január 11., szerda, Belföld
Jóváhagyta a két ház Állandó Bizottsága tegnap a szakértői kormány által eszközölt költségvetés-kiegészítés kivizsgálására irányuló kezdeményezést.

Összevont ülésén jóváhagyta tegnap a képviselőház és a szenátus állandó bizottsága az alsóház elnöke, Liviu Dragnea arra irányuló kezdeményezését, hogy a két ház költségvetési bizottságai közösen vizsgálják ki az előző kormány által tavaly augusztusban és novemberben eszközölt költségvetés-kiegészítést, illetve a társadalmi hozzájárulások büdzséjének kiegészítését – jelentette be tegnap Marcel Ciolacu alsóházi titkár. Mint ismeretes, Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök, a képviselőház elnöke azzal vádolta meg a Cioloş-kabinetet, hogy tízmilliárd lejes hiányt okozott a tavaly év végén végrehajtott pozitív költségvetés-kiigazítással.
Elmondása szerint a vizsgálat többek között azt hivatott kideríteni, hogyan számolták ki a becsült bevételeket, amelyek alapján pozitív költségvetés-kiegészítést fogadtak el, mely állami intézmények részéről érkeztek ezek a becslések, melyik intézmény mekkora összegű bevételt vetített előre, illetve hogy mekkora volt a költségvetési bevétel 2016. december 31-én, és mekkora bevétellel számoltak a 2016-os év költségvetésének kidolgozásakor. Emellett a költségvetési bevételek alakulásával és a lehívott európai uniós alapokkal kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell majd a megkérdezetteknek – tette hozzá az alsóházi titkár.
Ciolacu szerint miután a két ház plénuma rábólint a vizsgálat lefolytatásáról szóló kezdeményezésre, tíz nap áll a szakbizottsági testületek rendelkezésére a jelentés elkészítéséhez.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-01-11: Belföld - :

Megszűnhet a Római Katolikus Gimnázium

A megszűnés küszöbére került a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium, az önkormányzat ugyanis nem döntött arról, hogy felveszi az iskolahálózatba, a tanintézet pedig igazgatójának eltiltása miatt nem tudja benyújtani a jövő évi beiskolázási tervét.
2017-01-11: Belföld - :

Ciorbea lemondását követelik

Leadták a Nép Ügyvédjének azt az interneten indított petíciót, melyben több mint 138 ezren követelték Victor Ciorbea lemondását. Az intézmény székhelyén Ciorbea is ott volt, aki beleegyezett abba, hogy szóba álljon a petíció kezdeményezőivel, de azt kérte, ne filmezzék élőben, hanem a tárgyalás után nyilatkozik.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8945 RON
100 HUF = 1.4922 RON
1 EUR = 4.5975 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: