Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 04:58
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Kivizsgálják a Cioloş-kabinet költségvetését

2017. január 11., szerda, Belföld
Jóváhagyta a két ház Állandó Bizottsága tegnap a szakértői kormány által eszközölt költségvetés-kiegészítés kivizsgálására irányuló kezdeményezést.

Összevont ülésén jóváhagyta tegnap a képviselőház és a szenátus állandó bizottsága az alsóház elnöke, Liviu Dragnea arra irányuló kezdeményezését, hogy a két ház költségvetési bizottságai közösen vizsgálják ki az előző kormány által tavaly augusztusban és novemberben eszközölt költségvetés-kiegészítést, illetve a társadalmi hozzájárulások büdzséjének kiegészítését – jelentette be tegnap Marcel Ciolacu alsóházi titkár. Mint ismeretes, Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök, a képviselőház elnöke azzal vádolta meg a Cioloş-kabinetet, hogy tízmilliárd lejes hiányt okozott a tavaly év végén végrehajtott pozitív költségvetés-kiigazítással.
Elmondása szerint a vizsgálat többek között azt hivatott kideríteni, hogyan számolták ki a becsült bevételeket, amelyek alapján pozitív költségvetés-kiegészítést fogadtak el, mely állami intézmények részéről érkeztek ezek a becslések, melyik intézmény mekkora összegű bevételt vetített előre, illetve hogy mekkora volt a költségvetési bevétel 2016. december 31-én, és mekkora bevétellel számoltak a 2016-os év költségvetésének kidolgozásakor. Emellett a költségvetési bevételek alakulásával és a lehívott európai uniós alapokkal kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell majd a megkérdezetteknek – tette hozzá az alsóházi titkár.
Ciolacu szerint miután a két ház plénuma rábólint a vizsgálat lefolytatásáról szóló kezdeményezésre, tíz nap áll a szakbizottsági testületek rendelkezésére a jelentés elkészítéséhez.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most