Áldozatokat szed a kanyaró

2017. január 11., szerda, Belföld
Nyolc hónapos csecsemő hunyt el a temesvári járványkórházban, valószínűleg kanyaró miatt – írja román hírforrásokra hivatkozva a Főtér.ro. A csecsemőt három héttel ezelőtt utalták be a kórház intenzív osztályára tüdőgyulladás és légzéselégtelenség miatt, halálának pontos okát a kórbonctani vizsgálat fogja megállapítani.

A kórház megerősítette: a csecsemő nem kapott kanyaró elleni oltást. A temesvári járványkórházban jelenleg 35 kanyarós gyerek fekszik, többségük nem volt beoltva, egyesek még nem érték el az oltás korhatárát sem. Tavaly Temes megyében két gyermek halt meg kanyaróban, az egész országban összesen kilencen a 33 megyében regisztrált 1969 kanyarós eset közül. A legtöbb megbetegedést, 462-t Arad megyéből jelentették. Az utóbbi 24 órában 14 kanyarós esetet jeleztek Krassó-Szörény megyében.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-01-11: Belföld - :

Ciorbea lemondását követelik

Leadták a Nép Ügyvédjének azt az interneten indított petíciót, melyben több mint 138 ezren követelték Victor Ciorbea lemondását. Az intézmény székhelyén Ciorbea is ott volt, aki beleegyezett abba, hogy szóba álljon a petíció kezdeményezőivel, de azt kérte, ne filmezzék élőben, hanem a tárgyalás után nyilatkozik.
2017-01-11: Belföld - :

Brassó megyében nincs tanítás

Ma is zárva lesznek az óvodák és iskolák Brassó megyében – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Ciprian Băncilă prefektus és Ariana Bucur főtanfelügyelő.