Sepsiszentgyörgy, 2017. szeptember 21., csütörtök 15:27
Köszöntjük Máté, Mirella nevű olvasóinkat!

Áldozatokat szed a kanyaró

2017. január 11., szerda, Belföldi hírek
Nyolc hónapos csecsemő hunyt el a temesvári járványkórházban, valószínűleg kanyaró miatt – írja román hírforrásokra hivatkozva a Főtér.ro. A csecsemőt három héttel ezelőtt utalták be a kórház intenzív osztályára tüdőgyulladás és légzéselégtelenség miatt, halálának pontos okát a kórbonctani vizsgálat fogja megállapítani.

A kórház megerősítette: a csecsemő nem kapott kanyaró elleni oltást. A temesvári járványkórházban jelenleg 35 kanyarós gyerek fekszik, többségük nem volt beoltva, egyesek még nem érték el az oltás korhatárát sem. Tavaly Temes megyében két gyermek halt meg kanyaróban, az egész országban összesen kilencen a 33 megyében regisztrált 1969 kanyarós eset közül. A legtöbb megbetegedést, 462-t Arad megyéből jelentették. Az utóbbi 24 órában 14 kanyarós esetet jeleztek Krassó-Szörény megyében.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-01-11: Belföld - :

Ciorbea lemondását követelik

Leadták a Nép Ügyvédjének azt az interneten indított petíciót, melyben több mint 138 ezren követelték Victor Ciorbea lemondását. Az intézmény székhelyén Ciorbea is ott volt, aki beleegyezett abba, hogy szóba álljon a petíció kezdeményezőivel, de azt kérte, ne filmezzék élőben, hanem a tárgyalás után nyilatkozik.
2017-01-11: Belföldi hírek - :

Brassó megyében nincs tanítás

Ma is zárva lesznek az óvodák és iskolák Brassó megyében – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Ciprian Băncilă prefektus és Ariana Bucur főtanfelügyelő.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8275 RON
100 HUF = 1.4914 RON
1 EUR = 4.5989 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: