Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. március 30., csütörtök 19:36
Köszöntjük Zalán nevű olvasóinkat!

Gáspárik marad az igazgató

2017. január 11., szerda, Hírsaláta
Gáspárik Attila újabb öt évig vezetheti a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat, miután sikeresen pályázott a teátrum vezérigazgatói posztjára. Gáspárik 2011 óta vezeti a román kulturális minisztérium által fenntartott marosvásárhelyi színházat, melyben a Liviu Rebreanu román íróról, és a Székely Színház alapítójáról, Tompa Miklósról elnevezett társulat működik. Az igazgató első ötéves mandátuma nyáron járt le, ezt követően ideiglenes megbízást kapott, az év végén megszervezett versenyvizsga eredményét pedig most tették közzé. Gáspárikot, akinek pályázatát szakmai bizottság bírálta el, még Corina Şuteu volt kulturális miniszter nevezte ki, mielőtt az új kormány hivatalába lépett volna. Korábban a román országos audiovizuális tanácsban dolgozó, majd a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektori tisztségét betöltő Gáspárik Attila az MTI-nek elmondta: a vizsgabizottság értékelte az elmúlt öt évben elért eredményeit, többek között azt, hogy 29 ezerről 65 ezerre nőtt a színház nézőszáma, és a magyar társulat előadásait kétszer, a román társulatét pedig háromszor többen látogatják, mint öt évvel ezelőtt. (Krónika)

CÉGVEZETŐ NŐK. Világszinten Románia a középmezőnyben áll a cégvezetői posztot betöltő nők számarányának tekintetében. Az elmúlt három évben a nők által vezetett vállalkozások árbevétele két százalékkal nagyobb mértékben nőtt az országos átlagnál. Megalapozatlan az a vélekedés, hogy a férfiak jobban boldogulnak a nőknél az üzleti életben – derül ki az Országos Cégbíróság adataiból. „A nőknek fejlettebb a disztibutív figyelmük és kitűnően tudnak együttműködni. Nem félnek az új dolgoktól és a hibáktól, ha azok konstruktívak” – sorolta Dana Demetrian, a Re­tail & Private Banking BCR alelnöke az okokat, melyek miatt a szebbik nem tagjai sikeresek vállalkozókként. A KeysFin pénzügyi tanácsadó cég elkészítette a hazai üzletasszony robotképét, mely szerint ez 44 éves, jól képzett, tanácsadással vagy kiskereskedelemmel foglalkozik. A nők igen aktívak a versenyszférában, az országban működő kb. 739 ezer cég 46,6 százalékának nő a kizárólagos- vagy társtulajdonosa. (Maszol)
STAR BUKAREST A STEAUA ÚJ NEVE. Ezentúl Star Bukarest lesz a Steaua futballklub neve – jelentette be Gigi Becali klubtulajdonos. Becali azon bírósági ítélet nyomán változtatta meg a klub nevét, amelynek értelmében a Steaua Bukarest Futball Klub (FCSB), a hadsereg CSA Steaua nevű sportegyesületének engedélye nélkül nem használhatja a Steaua vagy a Steaua Bukarest nevet (Prosport/Transindex)
2017. január 11.
szerda 22:21
belaba
1255 hozzászólás
Gasparik urnak nem lesz egy kicsit sok a sok igazgatoi alas meg a vegen tul megszokja

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most