Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 16:43
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Tűz a kézdialmási tornateremben

2017. január 11., szerda, Közélet
A kézdialmási iskola tornatermének beszakadt mennyezete. A szerző felvétele
A kézdialmási iskola tornatermének beszakadt mennyezete. A szerző felvétele
Január 3-áról 4-ére virradó éjszaka 1 óra körül lángra lobbant a kézdialmási tornaterem, az egykori kultúrotthon tetőzete.

Szerencsére az iskola szemben lakó titkár­nője akkor kísérte ki a lánya születésnapjáról távozó vendégeket, és azonnal hívta a polgármestert és az iskolaigazgatót, akik riasztották az önkéntes, illetve a kézdivásárhelyi hivatásos tűzoltókat. Sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését. A helyszínelés szerint a tüzet egy túlfűtött csempekályha okozta, attól gyúlt meg a tetőtér és szakadt be pár négyzetméteren a mennye­zet, égett el két gerenda és hét-nyolc szarvazat. A tető kilenc méter hosszúságban és három méter szélességben maradt cserép nélkül. Ezt a rést ideiglenesen vízálló ponyvával fedték be. A régi parkett a víztől felpúposodott.
A múlt heti tanácsülésen az a döntés született, hogy a helyi költségvetésből orvosolják a kárt, használhatóvá teszik a tornatermet. Tegnap Molnár István kézdialmási polgármester arról tájékoztatott, hogy a megyei önkormányzat is segítséget ígért. Tamás Károly, a Kelemen Didák-iskola igazgatója a helyszínen mutatta meg a kárt, hangsúlyozva, ha a titkárnő nem veszi észre idejében a tüzet, fél óra alatt a teljes faépület leéghetett volna. Azt is elmondta, hogy a tornateremre már nagyon ráfér a felújítás, mivel az utóbbi harminc évben egyáltalán nem tatarozták, ennyi idő alatt még lemeszelve sem volt. A tornaszereket sikerült idejében kimenteni, és a tornaórákat ideiglenesen a cselgáncsteremben tartják. Tamás Károly közölte, hogy gyűjtést is kezdeményeznek. Az iskola Facebook-oldalán teszik hamarosan közzé a Kézdialmási Gyerekekért Egyesület számlaszámait.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most