Tűz a kézdialmási tornateremben

2017. január 11., szerda, Közélet
Január 3-áról 4-ére virradó éjszaka 1 óra körül lángra lobbant a kézdialmási tornaterem, az egykori kultúrotthon tetőzete.
  • A kézdialmási iskola tornatermének beszakadt mennyezete. A szerző felvétele
    A kézdialmási iskola tornatermének beszakadt mennyezete. A szerző felvétele

Szerencsére az iskola szemben lakó titkár­nője akkor kísérte ki a lánya születésnapjáról távozó vendégeket, és azonnal hívta a polgármestert és az iskolaigazgatót, akik riasztották az önkéntes, illetve a kézdivásárhelyi hivatásos tűzoltókat. Sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését. A helyszínelés szerint a tüzet egy túlfűtött csempekályha okozta, attól gyúlt meg a tetőtér és szakadt be pár négyzetméteren a mennye­zet, égett el két gerenda és hét-nyolc szarvazat. A tető kilenc méter hosszúságban és három méter szélességben maradt cserép nélkül. Ezt a rést ideiglenesen vízálló ponyvával fedték be. A régi parkett a víztől felpúposodott.
A múlt heti tanácsülésen az a döntés született, hogy a helyi költségvetésből orvosolják a kárt, használhatóvá teszik a tornatermet. Tegnap Molnár István kézdialmási polgármester arról tájékoztatott, hogy a megyei önkormányzat is segítséget ígért. Tamás Károly, a Kelemen Didák-iskola igazgatója a helyszínen mutatta meg a kárt, hangsúlyozva, ha a titkárnő nem veszi észre idejében a tüzet, fél óra alatt a teljes faépület leéghetett volna. Azt is elmondta, hogy a tornateremre már nagyon ráfér a felújítás, mivel az utóbbi harminc évben egyáltalán nem tatarozták, ennyi idő alatt még lemeszelve sem volt. A tornaszereket sikerült idejében kimenteni, és a tornaórákat ideiglenesen a cselgáncsteremben tartják. Tamás Károly közölte, hogy gyűjtést is kezdeményeznek. Az iskola Facebook-oldalán teszik hamarosan közzé a Kézdialmási Gyerekekért Egyesület számlaszámait.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-11: Közélet - Fekete Réka:

Kinevezték az iskolaigazgatókat

Augusztusban újabb iskolaigazgatói versenyvizsgát szervez az oktatási minisztérium, addig azokat a korábbi tisztségviselőket is visszahelyezhetik vezetői állásukba, akik nem vettek részt az őszi versenyvizsgán, illetve megbuktak a megmérettetésen. Az új módszertan miatt az ország többi megyéjéhez hasonlóan, Háromszéken is bizonytalanná vált néhány biztosnak vélt kinevezés, többen jelezték, hogy visszalépnének.
2017-01-11: Jegyzet - Demeter J. Ildikó:

Túlélőkaland, ajándék a hatóságoktól

A hóvihar visszatér – tudatják a meteorológusok, és a filmcímhír rögtön egyfajta világvégi hangulatot sugall, hiszen tudjuk, hogy Romániában már a 15 centiméteres hó is gondot okoz, településeket szigetel el és hagy áram, telefon, újabban ivóvíz nélkül, a hatóságok pedig hatékony fellépés helyett utakat zárnak le, vonatokat állítanak meg, iskolákat, kórházakat ürítenek ki, és persze igazgatókat menesztenek (jól jön az új hatalomnak, hogy a hanyagság ürügyén leváltott személyek helyett saját embereit ültetheti tisztségbe)...