TeniszEgyik kedvenc tornáján tér vissza Sarapova

2017. január 12., csütörtök, Sport
Áprilisban a stuttgarti tornán tér vissza doppingeltiltása után Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-bajnok teniszező.

A szervezők tájékoztatása szerint a 29 éves orosz játékos szabadkártyát kap az április 24-én kezdődő salakpályás versenyre. „Örülök, hogy egyik kedvenc tornámon játszhatok ismét” – közölte a volt világelső, aki 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is nyert a német városban.
A nemzetközi szövetség júniusban két évre eltiltotta Sarapovát doppingvétség – meldonium használata – miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette büntetését, így április 26-tól ismét versenyezhet. Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került meldoniummal. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2017-01-12: Sport - :

Lezárult az iratkozás (Autósport)

Lezárult az iratkozás a kommandói Winter Rally jubileumi, tizedik kiírására. A szervezők elmondása szerint a hét végén esedékes rangos viadalra összesen 33 egység nevezett be. Keddhez képest bővült a háromszéki versenyzők száma is: Szabó Csongor és Bedő Barna mellett Szőcs Lóránttal és Constantin Tomával egészült ki.
 
2017-01-12: História - Jancsó Árpád:

Az igazságtalanságot nem tűrő Székely Margit (Régi iskolaigazgatók)

Tanítónő, tanár, középiskolai aligazgató és igazgató, Székely Margit a pávai primor Székely család elsőszülött gyermeke. Édesapja, Gyula a rétyi takarékpénztár tisztviselője volt, édesanyja az egerszegi Bíró Margit. Édesapjáról mint szomorú érdekességet említette unokaöccse, dr. Székely Zsolt, hogy ő volt a Székely Mikó Kollégium első hősi halottja az első világháború idején: a galíciai fronton a tűzvonalból mentette ki dr. Bogdán Rajcs Zsolt édesapját, Andrást, de sajnos, ő 1916. március 21-én Galíciában, Gorodishche város közelében elhunyt.