Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 04:53
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Keresztelés a Vatikánban

2017. január 12., csütörtök, Család
A keresztség fény az emberek életében – mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.
 
A pápa január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában további nyolc gyereket keresztel meg, akik az augusztus 24-ei közép-olaszországi földrengés után Accumoli és Amatrice városában születtek.
A huszonnyolc olasz és külföldi gyerek többségben a Vatikán dolgozóinak utóbbi hónapokban született gyereke. A Tamás, Gergely, Elza és Cecília mellett volt közöttük Hilary és Rodrigo névre keresztelt is.
II. János Pál pápa vezette be azt az egyházi hagyományt, hogy a pápa minden évben a január 6-án ünnepelt vízkereszt utáni első vasárnap gyerekeket ke­resztel meg a Sixtus-kápolnában.
Ferenc pápa arra szólította fel a szülőket és keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket, ami „nem csak azt jelenti, hogy vasárnaponként a temp­lomban elmondják a hiszekegyet”. A misén a világban szenvedő gyermekekért imádkoztak.
A gyakran felsíró gyerekek hangját Ferenc pápa számára kedves koncertnek nevezte, és hozzátette: azt szereti gondolni, hogy Jézus első prédikációja is gyermeksírás volt. (MTI)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most