Keresztelés a Vatikánban

2017. január 12., csütörtök, Család
A keresztség fény az emberek életében – mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.
 
A pápa január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában további nyolc gyereket keresztel meg, akik az augusztus 24-ei közép-olaszországi földrengés után Accumoli és Amatrice városában születtek.
A huszonnyolc olasz és külföldi gyerek többségben a Vatikán dolgozóinak utóbbi hónapokban született gyereke. A Tamás, Gergely, Elza és Cecília mellett volt közöttük Hilary és Rodrigo névre keresztelt is.
II. János Pál pápa vezette be azt az egyházi hagyományt, hogy a pápa minden évben a január 6-án ünnepelt vízkereszt utáni első vasárnap gyerekeket ke­resztel meg a Sixtus-kápolnában.
Ferenc pápa arra szólította fel a szülőket és keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket, ami „nem csak azt jelenti, hogy vasárnaponként a temp­lomban elmondják a hiszekegyet”. A misén a világban szenvedő gyermekekért imádkoztak.
A gyakran felsíró gyerekek hangját Ferenc pápa számára kedves koncertnek nevezte, és hozzátette: azt szereti gondolni, hogy Jézus első prédikációja is gyermeksírás volt. (MTI)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-12: Család - :

Komódok és ruhásszekrények

Felszabadító élmény volt számomra, amikor a házasságunk elején megértettem, hogy férfiként másként működök, eltérő módon reagálok, mint a feleségem nőként. Egyenértékűek, egyformán fontosak vagyunk, mégis különbözőek: komódok és ruhásszekrények. Férfiak és nők – hogyan értik valójában, amit mondanak?
 
2017-01-12: Család - :

Elegük volt a dohányzásból

A 2008-ban indított dohányzásellenes program csaknem 4000 résztvevőjének mintegy 30 százaléka lemondott káros szenvedélyről – közölte dr. Ioana Munteanu, a Marius Nasta-intézet főorvosa, az egészségügyi minisztérium dohányzásellenes programjának koordinátora.