Elegük volt a dohányzásból

2017. január 12., csütörtök, Család
A 2008-ban indított dohányzásellenes program csaknem 4000 résztvevőjének mintegy 30 százaléka lemondott káros szenvedélyről – közölte dr. Ioana Munteanu, a Marius Nasta-intézet főorvosa, az egészségügyi minisztérium dohányzásellenes programjának koordinátora.

Az Elég a dohányzásból!-program tanácsokkal és gyógyszeres kezeléssel segít azoknak az önként jelentkezőknek, akik le szeretnének mondani erről a káros szenvedélyről. A kezelés három hónapig tart.
A főorvos elmondta: Romániában 4,9 millió dohányos él, ami a lakosság 26,7 százalékát teszi ki. Ez nagyjából megegyezik az uniós átlaggal, de valamivel alacsonyabb a szomszédos országokban mért értéknél. A szakember szerint a dohányzás elterjedését csökkentő intézkedések közé tartozik a cigaretta árának emelése, valamint a dohányzás betiltása a közterületeken és intézményekben.
Munteanu szerint külön figyelmet kell fordítani az otthoni dohányzásra, amely nagyon magas arányban fordul elő.
Ana Cristea képviselő, a dohányzásellenes törvény kez­deményezője szerint ez a jogszabály egy csoda, mert a romániai dohányipar erősebb, mint a kormány, és mégis sikerült alkalmazni. (Agerpres)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2017-01-12: Család - :

Keresztelés a Vatikánban

A keresztség fény az emberek életében – mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.
2017-01-12: Család - :

Fertőző betegségek

Influenza
Két személy halt meg influenza miatt múlt csütörtökig Romániában – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. A betegség szövődményei egy 37 éves Galac megyei, valamint egy 80 éves Dâmboviţa megyei nő halálát okozták.