Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 05:12
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Nincs veszélyben a Római Katolikus Gimnázium léte

2017. január 12., csütörtök, Belföld
Az RMDSZ Maros megyei szervezete nem látja veszélyeztetettnek a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium létét, és álhíreknek tekinti a veszélyeztetettségről szóló, napokban megjelent híradásokat.
 
 
Az RMDSZ iskolaügyben elfogadott álláspontjáról a szövetség tegnapi hírlevele tudósít, melynek értelmében a szervezet Maros megyei Területi Állandó Tanácsa azt a döntést hozta, hogy az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciója nem szavazza meg a 2017–2018-as tanév marosvásárhelyi iskolahálózatára vonatkozó önkormányzati határozatot, ha ebben nem szerepel önálló jogi személyként a Római Katolikus Gimnázium. A szervezet továbbá arról is határozott, hogy átiratban fordul az oktatási minisztériumhoz, amelyben állásfoglalást kér a tanintézmény működését illetően.
Az RMDSZ úgy tekinti, hogy az iskola 2015. szeptember elsejétől teljesen szabályosan működik a helyi önkormányzat 2015-ben hozott határozata alapján. A szövetség elismerte, hogy a prefektus keresete nyomán a bíróság megsemmisítette az iskola létrehozására vonatkozó 2014-es önkormányzati határozatot, de álláspontja szerint nem a megsemmisített, hanem a 2015-ben hozott határozat biztosítja az iskola törvényes működését. Utóbbit pedig a prefektus nem kifogásolta.
A Maros megyei RMDSZ nyomatékosította: a korrupcióellenes ügyészség nem az intézmény ellen, hanem Tamási Zsolt igazgató és Ştefan Someşan főtanfelügyelő ellen indított eljárást, a kialakult adminisztrációs zavarok csupán abból adódtak, hogy a tisztségéből felfüggesztett Tamási Zsolton kívül senki másnak nincs aláírási joga az intézményben. Bár ezek a gondok valóban megnehezítik az iskola működését, jogi értelemben semmilyen módon nem vezetnek az iskola megszűnéséhez – tájékoztat a közlemény, mely szerint a következő tanévre vonatkozó beiskolázási tervet az iskola vezetőtanácsa megszavazta, és határidőre fel is töltötte azt az elektronikus adatkezelő rendszerbe, ennek csak a nyomtatott változatát kellett január 11-ig iktatni a tanfelügyelőségen.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most