Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:54
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Kilakoltatás mínusz 15 fokban

2017. január 12., csütörtök, Hírsaláta
Mínusz 15 fokos hidegben tettek hétfő este az utcára a székelyudvarhelyi Református Diákotthonból egy 16 éves székelykeresztúri diáklányt, aki az igazgató állítása szerint megsértette a kollégium házirendjét. A diáklányt az iskolája igazgatója fogadta be a lakásába, aki a lány apjával együtt feljelentést is tett az ügyben.
 
A Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskolában tanuló lány kiutasításáról Dobai László református lelkipásztor, a kollégium igazgatója döntött, amiért a tanuló még decemberben nem vett részt egy olyan hétvégi programon, amely a kollégium belső szabályzata szerint kötelező. Az igazgatót az sem bírta jobb belátásra, hogy a diáklány betegsége miatt maradt távol a karácsony előtti csendes napról, és ezt orvosi igazolással is bizonyította. A diáklány elmondta: decemberben is és vasárnap este is – amikor szülei visszahozták a kollégiumba – szóbeli értesítést kapott arról, hogy költöznie kell, de írásos felszólítás hiányában ezt nem tekintették végleges döntésnek. Hétfőn barátnője útján üzente meg az igazgató, hogy azonnal költözzön, különben ő maga teszi ki. Porsche Éva, a művészeti iskola igazgatója a saját lakására szállította az utcára tett lányt. (MTI)
CSÖKKENTENÉ A SAJÁT FIZETÉSÉT. Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke az SZDP házi televíziójának számító Antena 3 hírcsatornán közölte: sokallja a 21 500 lejes havi illetményt, amelyet Klaus Iohannis államfő, Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, Sorin Grindeanu kormányfő, valamint az alsóház elnökeként ő maga kap, és azt szeretné, ha visszatérnének a korábbi, 6800 lejes illetményhez. A négy állami vezető fizetését egy Gabriel Oprea volt belügyminiszter által előterjesztett kormányrendelet növelte meg, Dragnea azonban most azt közölte, méltánytalan lenne ekkora fizetést zsebre tenni, amikor éppen arról van szó, hogy 1450 lejre emeljék a minimálbért. Hozzátette, azt szeretné, ha végre elkészülne az egységes bérezési törvény, amely nyomán méltányos lenne a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb bérek között. (Főtér)
NEM MŰKÖDIK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS. Január elsejétől életbe lépett a tonnánkénti 80 lejes, megnövelt szeméttárolási díj, amely várhatóan a háztartások által fizetett szemétdíj növekedésével jár. Bár ezt a díjat a hulladékgazdálkodással foglalkozó hatóságoknak vagy cégeknek kellene fizetniük, a többletköltséget valószínűleg több országban az állampolgárokon fogják behajtani – tudósít a Radio France International. A hulladéktárolási díj növekedésével a szemét szelektív gyűjtését és újrahasznosítását szeretnék előmozdítani Romániában. A tonnánkénti tárolási díj növelése már öt évvel ezelőtt esedékes lett volna, ám többször is elhalasztották annak bevezetését, 2017. január 1. volt az utolsó határidő, amelyet már nem lehetett tovább kitolni. 2013-ban Romániában a felgyűlt hulladék mindössze 5 százalékát hasznosították újra, miközben az uniós átlag 28 százalék volt. Hogy elkerüljük a kötelezettségszegési eljárásokat, 2020-ig el kellene érnünk az 50 százalékos újrahasznosítási arányt. (Transindex)
Hozzászólások
2017. január 12.
csütörtök 08:00
savoy66
692 hozzászólás
Igazi keresztényi megnyilvánulás a tiszteletes részéről,csupa tolerancia.S mi,a sok marha,közpénzből is hozzájárulunk,hogy az ilyen alakoknak hatalmuk és befolyásuk legyen.A pódiumos marhák még kepét is fizetnek.

2017. január 12.
csütörtök 08:01
savoy66
692 hozzászólás
Igazi keresztényi megnyilvánulás a tiszteletes részéről,csupa tolerancia.S mi,a sok marha,közpénzből is hozzájárulunk,hogy az ilyen alakoknak hatalmuk és befolyásuk legyen.A pódiumos marhák még kepét is fizetnek.

2017. január 12.
csütörtök 08:03
lacafaca74
4413 hozzászólás
Mi a fene, tán a saját tulajdona a kollégium?

2017. január 12.
csütörtök 08:51
freaky
289 hozzászólás
Ez nem lelkipasztor, ez egy elmebeteg okor. Ot kine kikotni egy ejjelre a minusz 15 fokban, hogy tartson maganak csendes napot!

2017. január 12.
csütörtök 10:38
barcsay
1794 hozzászólás
Dobai László a nevét is undorral irom le hol a fészkes fenében végezte maga a ref teologiát ,ilyen dőntést hozni mint igazgató embertelenség és csak azért,mert a kislány nem vett részt az amugyis agymoso prograsmon égbekiáltó kegyetlenség életem során sok ilyen kegyetlenségéről ismert pappal találkoztam voltak és sajnos lesznek is a jővőben,de nekünk halandoknak szülőknek nagysszülőknek kutya kőtelességünk ezeket valamilyen modon elkülőniteni magának nincs ezek után mit ott keresnie a kollégiumban,de még a templomban sem,ha ez a hir igaz és megfelel a valoságnak maga egy kegyetloen ember ha embernek lehet nevezni .Szégyelje magát.Barcsay T.

2017. január 12.
csütörtök 10:55
kukujza
588 hozzászólás
@barcsay - lehet a látogatás nélkülin végezte

2017. január 12.
csütörtök 13:17
freaky
289 hozzászólás
@settembrini - itt a reformatus egyhaz tulajdonaban levo benntlakasrol van szo, ahonnan reformatus "tiszteletes" tette ki a minusz 15 fokban a diaklanyt... ezeknek visszaszolgaltatni valamit? amit visszakaptak epuleteket is romosak, nem javitjak, csak a csoda tartja egyben oket - ha latni karod a sajat szemeddel nezd meg a kezdivasarhelyi Reformatus iskolat


2017. január 12.
csütörtök 13:24
Ferencz
13769 hozzászólás
Egy ilyíen esetért pálcát törni egy intézmény felett felér magával az esettel. S ha ennek kapcsán valaki megkérdőjelezi az egyházi (és más) javak visszaszolgáltatásának fontosságát,az a bunkó méltó társa lehetne az akasztófán az elfajzott Dobai Lászlónak , remélem ma már volt papnak.

2017. január 12.
csütörtök 13:32
Ferencz
13769 hozzászólás
S aki gúnyt próbál űzni a visszaszolgáltatásból. és az egyházi iskolák fontosságáról, annak is az előzőek mellett a helye!

2017. január 12.
csütörtök 13:55
freaky
289 hozzászólás
@Ferencz nem gunyt uztem az egyhazi iskolak visszaszolgaltatasbol! Csak kicsit ki kene nyissuk a szemunket, hogy lassunk is a csipatol: visszaszolgaltatjuk, hogy aztan az ilyen Dobai Laszlok kiskiralyoskodjanak benne. Es ha mar visszakeri az egyhaz az ingatlanjait, akkor javittassa is, tartsa karban! Es te is megnezheted a kezdi-i reformatus kollegium epuletet: mindjart osszedol az egyik epulet. Ha ebben kivetni valot talalsz, akkor allhtasz te is Dobai melle!

2017. január 12.
csütörtök 14:01
trovacsek
2517 hozzászólás
Nem hiába mondják,hogy ha valakit meg akarsz igazán ismerni,kiismerni,akkor adj neki valami hatalmat,s ő majd adja a valódi énjét.Na ,ez a helyzet itt is,ez a lelkipásztornak nem nevezhető egyén(még embernek sem,ha ilyent tesz) tudatában annak,hogy ő a kakas a dombon,ő dirigál,azt hitte,hogy megtehet mindent.Még azt is,hogy egy,az ő gondjaira bízott,15 éves(ha nem tévedek,tehát kiskorú!) lányt kitesz a -15 fokos hidegbe,este!Remélem a lány szülei nem fogják annyiban hagyni.Az ilyent meg kell büntetni!

2017. január 12.
csütörtök 14:10
freaky
289 hozzászólás
Egyetertek trovacsek! Sajnos szerintem ez a fereg megussza, jo elvtars o, kimentik a reverendas kollegak! En inkabb a lany apjaval engednem ossze egy fel oracskara... vagy ha o nem vallalna, akkor en szivesen helyestesitenem!

2017. január 12.
csütörtök 14:13
Ferencz
13769 hozzászólás
freaky: nem tehetek róla, hogy az egyház azt teszi az ingatlanjaival, amit tesz! Azt viszont tudom, hogy annak idején egy tollvonással vettek el mindent a komcsik, és szerencsés volt az az épület, amelyik falun nem volt megfelelő kollektív irodáknak, vagy marhaistállóknak, városokon meg pártszékházaknak, intézményeknek! Fenntartom, hogy mindent vissza! S most elárulok valamit: nem hozzád szóltam, a második beírásomban aztán végképp nem. Ha nem inged, miért veszed magadra? Van rá okod? És igenis, sok-sok kivetnivalót találok az elhanyagolt ingatlanok sorsában, tehát semmi keresnivalóm Dobai mellett. Amint az cikkben felhozott esetnek sincs köze az elhanyagoláshoz!

2017. január 12.
csütörtök 14:27
barcsay
1794 hozzászólás
Micsoda tipikus komcsi duma a fizetésről tudja jol hogy azt már az atyauristen sem fogja vissza csinálni ,hogy kevesebbet kapjanak a tgrogerek ahoz egy igazi forradalom kéne de annak fuccs.Szerintem a 68oo lej is rengeteg menjenek a fészkes francban a sok büntetett kalandor.

2017. január 12.
csütörtök 14:51
freaky
289 hozzászólás
@Ferencz en is fenntartom, hogy vissza kell szolgaltatni a tulajdonosoknak a toluk elkobzott javakat. De azt is fenntartom, hogy aki visszakap valamit, az tartsa rendben, szukseg eseten javittassa. Ha erre nem kepes, ne kerje vissza. Es amugy ahhoz a bejegyzeshez szolok hozza, amelyikhez kedvem tartja- gondolom ehhez jogom van!

2017. január 12.
csütörtök 15:50
freaky
289 hozzászólás
@marburg nekem is van velemenyem. Es akkor haborogj az enyemen, majd ha a fejedbe esik a tegla a visszaszolgaltatott romos epulet tetejerol! Es ha nem tetszik a velemenyem, egyel meszet!

2017. január 12.
csütörtök 16:57
eli
630 hozzászólás
Na freaky ,mint ugymond, kezdő beiró (a beirásod számára utalok) jól kifogadtak a naponta többszöri beirók, pedig valahol igazad van.Másképpen, azért van ez az oldal, hogy mindenki szabadon megmondja ( irja) a véleményét.

2017. január 12.
csütörtök 17:06
barcsay
1794 hozzászólás
Freaky nak abban adik igazat csak,hogy a visszaszolgáltatott épületek mindegy,hogy az egyház vagy magántulajdon 99 % a rogyik őssze ez természetesen kőszőnhető a minden jőtt ment kommunista rendszerben müküdő kollektiv gazdaság kulturotthon és még mások akik csak bitorolták és tőnkretették az akkori kastélyok tele voltak butorokkal értékes festményekkel a legtőbbet tüzre vetette a munkás paraszt nép,mert a kizsákmányoloké volt aztán az állam semmit nem renűvált rajtuk igy tőnkre is mentek helyreállitásuk rengeteg pénzt igényel a papoknak nincs csak dréga autokra meg látványos fényüzésre nézzétek meg más országban hogy néznek ki a kastélyok Francia,Német,Ausztria és még sokan mások igaz,hogy ott nem tombolt majdnem 5o évig a kommunizmus ,de tesznek is érte még a mai napig is nálunk más világ járja feleim most a szocik ezzel nem fognak foglalkozni ahogy eddig sem foglalkozott egy kormány sem.

2017. január 12.
csütörtök 22:30
Ferencz
13769 hozzászólás
Ahogy egyes papok esetei/gazemberségei ugyanúgy nem jelentik az egyházakat, mint ahogyan az egyes, önimádatukba belehülyült, ripacs xarjankók, vagy xarjankák sem jelentik az emberiséget magát.

2017-01-12: Belföld - :

Nincs veszélyben a Római Katolikus Gimnázium léte

Az RMDSZ Maros megyei szervezete nem látja veszélyeztetettnek a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium létét, és álhíreknek tekinti a veszélyeztetettségről szóló, napokban megjelent híradásokat.
 
2017-01-12: Belföldi hírek - :

Büntet a kormányfő

Leváltják tisztségéből a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) vezérigazgatóját, Cătălin Homort – döntötte el a vállalat igazgatótanácsa.