Büntet a kormányfő

2017. január 12., csütörtök, Belföld
Leváltják tisztségéből a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) vezérigazgatóját, Cătălin Homort – döntötte el a vállalat igazgatótanácsa.

A szállításügyi minisztérium tegnapi közleménye szerint január 10-ei gyűlésén a CNAIR részvényesei kérésére összegyűlt igazgatótanács megállapította, hogy Cătălin Homor nem látta el megfelelően a vállalat igazgatását, ezért visszahívják tisztségéből. Sorin Grindeanu kormányfő szombaton kérte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezetőjének leváltását a közlekedési minisztertől. A kormányfő szerint a vállalat vezetője rosszul irányította az elmúlt időszakban a hóeltakarítási és útkarbantartási munkálatokat. A miniszterelnök megengedhetetlennek nevezte, hogy 14 órával a másodfokú riasztás visszavonása után 28 országút még mindig le volt zárva, és két autópálya járhatatlan volt.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-12: Belföld - :

Kilakoltatás mínusz 15 fokban

Mínusz 15 fokos hidegben tettek hétfő este az utcára a székelyudvarhelyi Református Diákotthonból egy 16 éves székelykeresztúri diáklányt, aki az igazgató állítása szerint megsértette a kollégium házirendjét. A diáklányt az iskolája igazgatója fogadta be a lakásába, aki a lány apjával együtt feljelentést is tett az ügyben.
2017-01-12: Belföld - :

Gőzerővel dolgoznak a mentőegységek

Tegnap reggel 6 óráig 409 járművet és 1002 személyt mentettek ki a hó fogságából a belügyminisztérium alárendeltségében működő mentőegységek – nyilatkozta Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének vezetője.