Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 21., péntek 17:35
Köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat!

Iohannis fenntartható költségvetést vár

2017. január 12., csütörtök, Belföld
Klaus Iohannis államelnök tegnap kijelentette, fenntartható idei állami költségvetést vár az új kormánytól, amelynek több feltételt is szabott a büdzsé összeállításához.
 
 
Az elnök tegnap Sorin Grindea­nu miniszterelnökkel folytatott megbeszélést, a tárgyalást azért kezdeményezte, mert kiderült, hogy a pénzügyminisztérium első becslései szerint tavaly 14 milliárd lejjel kevesebb bevétel valósult meg a tervezetthez képest. Az új kormány bér- és nyugdíjemelést, valamint adócsökkentést is ígért a választási kampányban, ezért merültek fel kétségek a költségvetés fenntarthatóságával kapcsolatban.
Iohannis közölte: a legfontosabb elvárása az, hogy az államháztartási hiány ne haladja meg a GDP 3 százalékát, a védelmi kiadásokra pedig 2 százalékot fordítsanak, Románia ugyanis ennyit vállalt nemzetközi katonai szövetségesei felé. Hozzátette: a kormánynak nem lesz könnyű feladata teljesíteni ezeket a feltételeket a már meghozott és kilátásba helyezett kiadásnövelő intézkedések mellett.
Az idei büdzsé várhatóan január végéig kerül a parlament elé, és mint ismeretes, a napokban éles politikai vita zajlott a kormány és az ellenzék között a 2016-os költségvetésről, miután kiderült, hogy a tervezett bevételek elmaradtak a remélt szinttől. A kormányoldal parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most