Folytatják a könyvtár tatarozását

2017. január 20., péntek, Közélet

Idén belső munkálatokkal folytatódik a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár épületének a felújítása. Tavaly a fenntartó intézmény, a városháza a tetőcserét és az épület külső javítását végeztette el. Idén kicserélik a villanyhálózatot, és a termeket úgy óhajtják egyenként felújítani, hogy ne kelljen bezárni a könyvtárat. A két nagy raktár közül tavaly már az egyiket felszámolták, itt külön termet alakítanak ki a legkisebb olvasóknak, idén a másik következik, ezzel a kölcsönzőrészleget bővítik majd. (iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2017-01-20: Máról holnapra - Mózes László:

Megakadályozni az ármánykodást

Ha választhat a szabadság és a sajtos szendvics között, az emberek többsége a szendvicset választja – állítja Woody Allen közismert amerikai színész, filmrendező. Hogy beszéltek-e vele kampányuk során szerzői jogokról, kétséges, tény azonban, hogy Dragnea és szolgalelkű csapata e tézisre épít: adományokkal, szabadnapokkal tömik a közalkalmazottakat, bízva benne, hogy a jóllakottság és nyugalom elnyom majd minden, a szabadság érzetéhez köthető gondolatot.
2017-01-20: Közélet - :

Több rendőr Háromszéken

Negyvennégy frissen végzett, kezdő rendőr tette le az esküt tegnap a megyei rendőrkapitányságon. Az egyenruhások a múlt évben meghirdetett versenyvizsgát vették sikerrel, és kivétel nélkül a rendszeren kívülről érkeznek (a szokástól eltérően nem a rendőrfőiskola végzősei közül kerülnek ki) – tájékoztatott Nicoleta Marin szóvivő.