Sepsiszentgyörgy, 2018. február 20., kedd 11:20
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!

Idegen manipuláció?

2017. február 7., kedd, Belföldi hírek
A Szociáldemokrata Párt több politikusa is idegen hatalmak manipulációját sejti és sejteti a mögött, hogy a korrupciós bűncselekmények besorolását enyhítő Btk.-módosítás hatálytalanítása után is folytatódtak országszerte a hat napja kezdődött kormányellenes tüntetések.
 
Adrian Tutuianu, a Román Hírszerző Szolgálatot felügyelő parlamenti bizottság elnöke tegnap megerősítette: meg akarja vizsgálni, nem sérti-e a nemzetbiztonsági törvényt az, hogy a Romániában működő külföldi tőkéjű vállalatok támogatják a kormányellenes tüntetéseket. A bizottsági elnök rámutatott: több hírforrás is beszámolt arról, hogy egyes multik hamarabb elengedték alkalmazottaikat a munkából, vagy éppenséggel szabadnapot adtak nekik, hogy részt vehessenek a kormányellenes demonstrációkon, sőt, egy prahovai újság Tutuianu szerint arról írt, hogy egy külföldi cég egyenesen kötelezte alkalmazottait a tüntetésre. Újságírók kérdésére, hogy egyetért-e Tutuianu kezdeményezésével, Liviu Dragnea szocialista pártelnök úgy vélekedett, nincs szükség hivatalos vizsgálatra, bár a kormány ellen tüntető jóhiszemű emberek félretájékoztatás áldozatai, és „az sem biztos, hogy a manipuláció belföldi eredetű”.
Hozzászólások
2017. február 7.
kedd 12:06
jakovaradinum
176 hozzászólás
Persze hogy idegen külföldi "kezek" vannak a dolgok mögött.Még egy két nap és ki fog derülni hogy a magyarság áll az egész megmozdulási hullám mögött.Az egész emlékeztet dicstelen néhai nagy vezérünk TV beszédére, aki szerint az"agenturile straine" robbantotta ki a 89-es megmozdulásokat.Még hogy a történelem nem ismétli meg önmagát.

2017. február 7.
kedd 16:13
Ferencz
13769 hozzászólás
Jobb helyeken ilyen esetekben a kormányzat egészen biztosan nem azon agyalna, hogy kire kenje a dolgot, hanem legalább megpróbálná megkeresni az okait a hőbörgéseknek! De hát Románia nem volt, nem az és nem is lesz soha "jobb hely". És a psd sem lesz soha képe szembenézni önmagával. Ravasznak viszont ravasz tudott lenni, még '89 -es ikonjánál, Ceausescunál is ravaszabb: ő előre biztosította a nyugdíjasok "megvásárlását". Remélem, pontosan annyi "sikerrel".

2017. február 7.
kedd 18:51
szekelyse50
5712 hozzászólás
Az lehet --jutlandi .- a Dalai Láma - ha még megvan a kristálygömbje -mert ezek nem mondanak le a hazudozásról semmi áron , lesöprik a puliszkalisztet

2017-02-07: Belföldi hírek - :

Folytatódnak a tüntetések

Az ország nagyvárosaiban és a kormány épülete előtti téren hetedik napja tüntet a tömeg, a büntető törvénykönyvet és perrendtartást módosító sürgősségi rendelet hatályon kívül helyezése után most már a kormány leváltását követelve. Közben újra utcára vonultak a kormány mellett tüntetők is, akik az elnöki hivatal előtt Klaus Iohannis elnök lemondását követelik. Tegnap 21 órakor 20 000-en tüntettek Bukarestben a Győzelem téren és 2500-an a Cotroceni-palota előtt.
2017-02-07: Belföldi hírek - :

Egyetértés az SZDP táborában

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök tegnap közölte, hogy teljes mértékben támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt. A politikus újságírói kérdésre cáfolta, hogy feszültségek lennének a párton belül, vagy nézeteltérések alakultak volna ki közte és Grindeanu között. „A kormányfő és a jelenlegi kormány élvezi a teljes támogatásomat” – mondta Dragnea, aki ismét azzal vádolta Klaus Iohannis államelnököt, hogy ő áll az utcai megmozdulások mögött, és szerinte az elnök már két éve arra törekszik, hogy megszerezze a teljes hatalmat, ezért támadja az SZDP-t és a kormányt. Dragnea szerint az országnak nyugalomra van szüksége, és minden felelős politikusnak ennek érdekében kellene cselekednie.