Egyetértés az SZDP táborában

2017. február 7., kedd, Belföld
Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök tegnap közölte, hogy teljes mértékben támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt. A politikus újságírói kérdésre cáfolta, hogy feszültségek lennének a párton belül, vagy nézeteltérések alakultak volna ki közte és Grindeanu között. „A kormányfő és a jelenlegi kormány élvezi a teljes támogatásomat” – mondta Dragnea, aki ismét azzal vádolta Klaus Iohannis államelnököt, hogy ő áll az utcai megmozdulások mögött, és szerinte az elnök már két éve arra törekszik, hogy megszerezze a teljes hatalmat, ezért támadja az SZDP-t és a kormányt. Dragnea szerint az országnak nyugalomra van szüksége, és minden felelős politikusnak ennek érdekében kellene cselekednie.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-07 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 392
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-02-07: Belföld - :

Idegen manipuláció?

A Szociáldemokrata Párt több politikusa is idegen hatalmak manipulációját sejti és sejteti a mögött, hogy a korrupciós bűncselekmények besorolását enyhítő Btk.-módosítás hatálytalanítása után is folytatódtak országszerte a hat napja kezdődött kormányellenes tüntetések.
2017-02-07: Belföld - :

Hírsaláta

Bukaresti  sajtószemle
ADEVĂRUL. Mircea Morariu úgy véli, indokolt a tüntetéssorozat folytatása, mert az SZDP–LDSZ koalíció semmi jelét nem adta annak, hogy letett volna „a párt körül rajzó bűnözők” tisztára mosásáról. „Milyen garanciánk van arra, hogy a kormány nem fogja ugyanilyen erkölcstelen, csaló, hazug és groteszk módon folytatni tevékenységét?” – tette fel a kérdést a szerző, aki szerint a Grindeanu-kabinet jóvátehetetlenül kompromittálta magát. Traian Ungureanu ugyancsak az Adevărul hasábjain kifejti: Románia zsákutcába került, pedig mindenki tudta, hogy „a 28 éve visszaeső SZDP, ha egyedül marad hatalmon, veszélyesebb, mint egy kannibál dada”. Szerinte az a sok ember, aki most utcára vonult ellene, megtakaríthatta volna ezt a dühöt és tehetetlenséget, ha vette volna a fáradságot, és decemberben elmegy szavazni. Szintén az Adevărul közölte Andrei Pleşu Nincsenek politikusaink, nincsenek pártjaink című írását, amelyben azt állítja: Románia legnagyobb problémája az, hogy politikustársadalma jórészt korrupt, faragatlan, felelőtlen, öntelt és buta emberekből áll. A szerző úgy véli, Liviu Dragnea normális körülmények között legfeljebb egy ravasz kaszinótulajdonos lehetne, nem pedig a legnagyobb kormánypárt és az egész ország vezetője, de az ellenzéki pártokban sem jobb a helyzet, így bármennyire is reményteli a civil öntudat újjáéledése, nincs kivel helyettesíteni a jelenlegi hitelvesztett politikusokat.