Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 22:31
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Nem váltható lejre a frankhitel

2017. február 8., szerda, Belföldi hírek
Az alkotmánybíróság szerint alkotmányellenes, így nem léphet hatályba a svájci frankban felvett lakossági hitelek lejre váltásáról szóló törvény, amelyet a parlament tavaly októberben egyhangúlag szavazott meg.

Az alkotmánybíróság tegnap hozta meg döntését, a Romániát tavaly kormányzó Dacian Cioloş vezette szakértői kabinet óvásának helyt adva. Valer Dorneanu, az alkotmánybíróság elnöke szerint a törvény elfogadásakor sérült a kétkamarás parlament elve, a képviselőházban ugyanis olyan lényegi pontokon módosult a törvényjavaslat, amelyeket a szenátus korábban nem vitathatott meg. A törvény szerint a frankhitelesek adósságát azon a jegybanki árfolyamon kellett volna a bankoknak lejre váltaniuk, amely a szerződéskötés napján volt érvényes, a történelmi árfolyam alkalmazásának törvényi előírását azonban a hitelkonverzióknál a jegybank és gazdasági elemzők is bírálták. A testület szerint a törvény európai irányelveket is sért.
2017. február 8.
szerda 08:15
kottybele
205 hozzászólás
A Haromszek most is pontatlan tajekoztatast ad, foleg az alcimben. Nem valthato at a hitel napjan ervenyes arfolyamon, de egy magasabb arfolyamon igenis lehetseges. Lasd Transzilvania Bank ahogy tette, foleg a Volksbank kliensei esteben.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most