Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:14
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Visszavonta lemondását

2017. február 8., szerda, Belföldi hírek
Visszavonta lemondását tegnap Segesvár szociáldemokrata párti polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean, aki múlt hét végén bejelentette, hogy távozik tisztsé­géből. „Február 3-án, pénteken átiratban értesítettem a Maros megyei prefektust arra vonatkozó döntésemről, hogy lemondok polgármesteri tisztségemről.

Elhatározásomat az országunkban kialakult sajnálatos politikai helyzettel és személyes elveimmel indokoltam. Látván azonban az Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean mint EMBER által hozott döntés következményeit Segesvárra és polgártársaimra nézve, behatóan elemeztem a helyzetet, és ma, február 7-én visszavontam korábbi döntésemet” – jelentette be sajtóközleményében az elöljáró, hozzátéve, hogy bár gesztusa összhangban volt elveivel, úgy véli, Segesvár „nem érdemli meg, hogy destabilizálódjon”, tovább kell haladnia az újjáépítés útján.
Hozzászólások
2017-02-08: Belföldi hírek - :

Nem váltható lejre a frankhitel

Az alkotmánybíróság szerint alkotmányellenes, így nem léphet hatályba a svájci frankban felvett lakossági hitelek lejre váltásáról szóló törvény, amelyet a parlament tavaly októberben egyhangúlag szavazott meg.
2017-02-08: Belföldi hírek - :

„Kifogástalanul játszott”

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő „kifogástalanul játszott”, amikor nehéz helyzetbe hozta a Szociáldemokrata Pártot. „Kijátszotta a szociáldemokratákat, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak. (...) Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ. Szabályosan, vagy sem, Iohannis lépésről lépésre falhoz szorította őket” – kommentálta az eseményeket hétfőn este az egyik hírtelevízióban Traian Băsescu, aki szerint Iohannis államfő „átalakulása” azzal is magyarázható, hogy „jobb tanácsadói vannak”.