Visszavonta lemondását

2017. február 8., szerda, Belföld
Visszavonta lemondását tegnap Segesvár szociáldemokrata párti polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean, aki múlt hét végén bejelentette, hogy távozik tisztsé­géből. „Február 3-án, pénteken átiratban értesítettem a Maros megyei prefektust arra vonatkozó döntésemről, hogy lemondok polgármesteri tisztségemről.

Elhatározásomat az országunkban kialakult sajnálatos politikai helyzettel és személyes elveimmel indokoltam. Látván azonban az Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean mint EMBER által hozott döntés következményeit Segesvárra és polgártársaimra nézve, behatóan elemeztem a helyzetet, és ma, február 7-én visszavontam korábbi döntésemet” – jelentette be sajtóközleményében az elöljáró, hozzátéve, hogy bár gesztusa összhangban volt elveivel, úgy véli, Segesvár „nem érdemli meg, hogy destabilizálódjon”, tovább kell haladnia az újjáépítés útján.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-02-08: Belföld - :

Nem váltható lejre a frankhitel

Az alkotmánybíróság szerint alkotmányellenes, így nem léphet hatályba a svájci frankban felvett lakossági hitelek lejre váltásáról szóló törvény, amelyet a parlament tavaly októberben egyhangúlag szavazott meg.
2017-02-08: Belföld - :

„Kifogástalanul játszott”

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő „kifogástalanul játszott”, amikor nehéz helyzetbe hozta a Szociáldemokrata Pártot. „Kijátszotta a szociáldemokratákat, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak. (...) Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ. Szabályosan, vagy sem, Iohannis lépésről lépésre falhoz szorította őket” – kommentálta az eseményeket hétfőn este az egyik hírtelevízióban Traian Băsescu, aki szerint Iohannis államfő „átalakulása” azzal is magyarázható, hogy „jobb tanácsadói vannak”.