„Kifogástalanul játszott”

2017. február 8., szerda, Belföld
Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt elnöke úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő „kifogástalanul játszott”, amikor nehéz helyzetbe hozta a Szociáldemokrata Pártot. „Kijátszotta a szociáldemokratákat, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak. (...) Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ. Szabályosan, vagy sem, Iohannis lépésről lépésre falhoz szorította őket” – kommentálta az eseményeket hétfőn este az egyik hírtelevízióban Traian Băsescu, aki szerint Iohannis államfő „átalakulása” azzal is magyarázható, hogy „jobb tanácsadói vannak”.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2017-02-08: Belföld - :

Visszavonta lemondását

Visszavonta lemondását tegnap Segesvár szociáldemokrata párti polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean, aki múlt hét végén bejelentette, hogy távozik tisztsé­géből. „Február 3-án, pénteken átiratban értesítettem a Maros megyei prefektust arra vonatkozó döntésemről, hogy lemondok polgármesteri tisztségemről.
2017-02-08: Belföld - :

Nem a szocialisták elnöke

„Nem a mi elnökünk, nem képvisel minket, minket a mi népünk választott meg, nem az ő népe. Ő Németországból jött” – jelentette ki az államfőről Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő röviddel azután, hogy kivonult az ülésteremből Klaus Johannis parlamenti beszéde közben. A politikus azt kifogásolta, hogy az államfő nem a párbeszédet szorgalmazta beszédében, hanem támadta a kormányt. Az SZDP-s képviselőt egyébként személyesen is érintette az államfő korrupcióellenes üzenete, ugyanis korábban jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság megvesztegetésért. (Maszol)