Létlelet

2017. február 9., csütörtök, Mi, hol, mikor?
  • Románia tüntet, ellentüntet.  Kónya Albert Attila grafikája
    Románia tüntet, ellentüntet. Kónya Albert Attila grafikája
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2017-02-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a gelencei
BARTHA BÉLA
szerető szíve életének 73. évében 2017. február 8-án megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2017. február 10-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a gelencei műemlék templomból.
A gyászoló család
9867
2017-02-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Felvételi a kolozsvári magyar gyermekkórusba
A Kolozsvári Magyar Opera második alkalommal szervez meghallgatást jó zenei hallású és tiszta hangú 8–13 éves gyermekeknek. A kórus repertoárjával Erdély-szerte népszerűsíteni kívánja a legszebb magyar dalokat, tagjai alkalmanként az opera előadásaiban is szerepet kapnak. Azok a gyermekek, akik szeretnének részt venni a felvételin, február 17-én, pénteken 16 óráig jelentkezhetnek a 0740 184 820-as telefonon vagy a marketing@hungarianopera.ro e-mail-címen. Kérik, írják meg a gyermek nevét, életkorát, az intézmény nevét, amelyben tanul, a szülő vagy kísérő telefonszámát, e-mail-címét. A meghallgatások időpontjainak közzétételét február 20-ára tervezik. A felvételit a Magyar Opera próbatermében a jelentkezők létszámának és beosztásának függvényében február 22-én (16.30 és 20.30 óra között) és február 23-án (15.30 és 20.30 óra között) tartják. A meghallgatás részletei: két gyermekdal vagy népdal eléneklése, zenei képességek felmérése (ritmus- és memóriagyakorlat), egy rövid vers vagy mondóka elmondása. Az eredményeket február 24-én teszik közzé az opera honlapján (www.magyaropera.ro) és az intézmény főbejáratánál.