Dragnea is csalódott

2017. február 9., csütörtök, Belföld
A Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) által a Sorin Grindeanu vezette kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány csak egy lábjegyzet Klaus Iohannis államfő kedden tartott gyenge és rosszindulatú beszédéhez – nyilatkozta tegnap Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke.
 „Őszintén megvallva több bölcsességre számítottam ebben a nehéz helyzetben a történelmi hagyományokkal rendelkező Nemzeti Liberális Párt politikusai részéről. Nekem is, akárcsak önöknek, csalódnom kellett. Az NLP-t és az MRSZ-t Iohannis elnökkel együtt a jelek szerint az foglalkoztatja, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak, akár Románia megosztásának árán is. Önök egy képmutató, politikai megfontolású, felesleges bizalmatlansági indítványt terjesztettek be, amely egyre bosszantóbban fejezi ki az önök elégedetlenségét a választási kudarccal kapcsolatban. Mikor fogják fel végre, hogy elvesztették a választásokat?” – fogalmazott Dragnea a bizalmatlansági indítvány vitáján.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-02-09: Belföld - :

Jogosult volt a kormány a módosításra

Elutasította az alkotmánybíróság tegnap azokat az óvásokat, amelyeket a Legfelsőbb Bírói Tanács, illetve Klaus Iohannis államfő terjesztett a taláros testület elé a kormány január 31-én hozott – azóta hatályon kívül helyezett – sürgősségi rendelete miatt, amelyben a büntető törvénykönyv és perrendtartás egyes cikkelyeit módosították. A taláros testület úgy ítélte meg, hogy nem áll fenn alkotmányos jellegű jogi konfliktus sem a kormány és az igazságszolgáltatás, sem a kormány és a törvényhozás között. Az alkotmánybíróság tegnap csak azt elemezte, hogy jogosult volt-e a kormány sürgősségi rendelettel módosítani a Btk.-t, a sürgősségi rendeletet tartalmi szempontból ma vizsgálják, az ombudsman óvását bírálva el.
2017-02-09: Belföld - :

Iohannis az ellene tüntetők között

Klaus Iohannis államfő megjelent tegnap a lemondását negyedik napja követelő mintegy 400 tüntető között, de tartalmas párbeszédre nem kerülhetett sor közöttük a trombiták és bekiabálások hangzavarában.