Sepsiszentgyörgy, 2018. február 20., kedd 11:24
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!

Napirendre kerül az albizottság ügye

2017. február 10., péntek, Belföldi hírek
Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt parlamenti képviselője tegnapi közleményében üdvözölte az utcai tüntetések sorozatát kiváltó 13-as számú sürgősségi kormányrendelet visszavonását és a büntető törvénykönyv módosítását célzó törvényjavaslat parlamenti vitára bocsátását, de fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a kormányrendelet körül kialakult helyzetben sem kell megfeledkezni az erdélyi magyarság sajátos problémáiról.

Bejelentette, hogy mivel jogaink érvényesítése érdekében továbbra is nagy a lemaradás, eljuttatta a parlament emberi jogi, nemzeti kisebbségi és egyházügyi bizottságának elnökéhez a magyarság ügyeivel foglalkozó albizottság létrehozására vonatkozó javaslatát, amely hamarosan a bizottság napirendjére kerül. Mint lapunkban már beszámoltunk róla, a Kulcsár-Terza József által elképzelt albizottság létrehozása a parlamentben lehetőséget biztosítana az erdélyi magyarság jogaival foglalkozó jelentések, javaslatok kidolgozására, a végrehajtó hatalom pedig köteles lenne foglalkozni ezekkel.
 
Hozzászólások
2017-02-10: Hírsaláta - :

250 ezren a Schweighofer ellen

Negyedmillió romániai, németországi és ausztriai követeli a Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldolgozó óriáscég fenntartható erdőgazdálkodásra vonatkozó tanúsítványának visszavonását. A romániai de-clic nevű fórum által indított online aláírásgyűjtő akcióhoz csatlakozott a németországi Campact nevű szervezet is, így sikerült mintegy 250 ezer támogató aláírást összegyűjteni.
2017-02-10: Belföldi hírek - :

Ezúttal Brüsszelt is beavatják

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértőivel konzultálva és minden hazai érdekelt felet megszólító társadalmi vitával dolgoznak ki új törvénytervezetet a büntető törvénykönyv (Btk.) és perrendtartás alkotmányellenesnek bizonyult cikkelyeinek kiigazítására – tájékoztatta Teodor Meleşcanu külügyminiszter tegnap a Bukarestben akkreditált külföldi tudósítókat.