Ezúttal Brüsszelt is beavatják

2017. február 10., péntek, Belföld

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértőivel konzultálva és minden hazai érdekelt felet megszólító társadalmi vitával dolgoznak ki új törvénytervezetet a büntető törvénykönyv (Btk.) és perrendtartás alkotmányellenesnek bizonyult cikkelyeinek kiigazítására – tájékoztatta Teodor Meleşcanu külügyminiszter tegnap a Bukarestben akkreditált külföldi tudósítókat.


A diplomácia vezetője elmondta: Brüsszelben is kedvező visszhangja volt annak, hogy a kormány hatályon kívül helyezte a vitatott sürgősségi kormányrendeletét, de a büntetőjog kiigazításának kötelezettsége továbbra is fennáll. Meleşcanu közölte: a jövő héten Brüsszelbe látogat Sorin Grindeanu miniszterelnök, hogy Bukarest terveit ismertesse. A külügyminiszter szerint a kormány egyik fő célkitűzése az igazságszolgáltatás jó működési feltételeinek megteremtése, beleértve a korrupcióellenes ügyészséget is.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2017-02-10: Belföld - :

Napirendre kerül az albizottság ügye

Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt parlamenti képviselője tegnapi közleményében üdvözölte az utcai tüntetések sorozatát kiváltó 13-as számú sürgősségi kormányrendelet visszavonását és a büntető törvénykönyv módosítását célzó törvényjavaslat parlamenti vitára bocsátását, de fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a kormányrendelet körül kialakult helyzetben sem kell megfeledkezni az erdélyi magyarság sajátos problémáiról.
2017-02-10: Belföld - :

Újra fagyriadó

Hidegre és fagyos éjszakákra vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság.