Sepsiszentgyörgy, 2018. február 20., kedd 11:27
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!

Ezúttal Brüsszelt is beavatják

2017. február 10., péntek, Belföldi hírek
Az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértőivel konzultálva és minden hazai érdekelt felet megszólító társadalmi vitával dolgoznak ki új törvénytervezetet a büntető törvénykönyv (Btk.) és perrendtartás alkotmányellenesnek bizonyult cikkelyeinek kiigazítására – tájékoztatta Teodor Meleşcanu külügyminiszter tegnap a Bukarestben akkreditált külföldi tudósítókat.

A diplomácia vezetője elmondta: Brüsszelben is kedvező visszhangja volt annak, hogy a kormány hatályon kívül helyezte a vitatott sürgősségi kormányrendeletét, de a büntetőjog kiigazításának kötelezettsége továbbra is fennáll. Meleşcanu közölte: a jövő héten Brüsszelbe látogat Sorin Grindeanu miniszterelnök, hogy Bukarest terveit ismertesse. A külügyminiszter szerint a kormány egyik fő célkitűzése az igazságszolgáltatás jó működési feltételeinek megteremtése, beleértve a korrupcióellenes ügyészséget is.
 
Hozzászólások
2017-02-10: Belföldi hírek - :

Napirendre kerül az albizottság ügye

Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt parlamenti képviselője tegnapi közleményében üdvözölte az utcai tüntetések sorozatát kiváltó 13-as számú sürgősségi kormányrendelet visszavonását és a büntető törvénykönyv módosítását célzó törvényjavaslat parlamenti vitára bocsátását, de fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a kormányrendelet körül kialakult helyzetben sem kell megfeledkezni az erdélyi magyarság sajátos problémáiról.
2017-02-10: Belföldi hírek - :

Újra fagyriadó

Hidegre és fagyos éjszakákra vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság.