Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:51
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Szavaztak a gimnáziumról

2017. február 11., szombat, Belföldi hírek
A marosvásárhelyi önkormányzati testület tegnapi rendkívüli ülésén olyan határozatot fogadott el, amely a veszélybe került Római Katolikus Gimnáziummal is számol a következő tanévben – tájékoztatott Csíki Zsolt, az RMDSZ frakcióvezetője. A rendkívüli tanácsülést az RMDSZ képviselői kezdeményezték azt tapasztalva, hogy az önkormányzat a február 8-ig meghosszabbított határidőt is lekéste a jövő évi iskolahálózatra javaslatot tevő határozata elfogadásával. A rendkívüli tanácsülésen az RMDSZ és a Szabad Emberek Pártja képviselői, valamint két liberális képviselő szavazta meg a határozatot, mely a Római Katolikus Gimnáziumot is tartalmazza. Csíki Zsolt elmondta: a mostani döntés távolról sem jelenti, hogy elhárult volna az iskolát fenyegető veszély, ugyanis a határozat csupán javaslat jellegű. Ezt a Maros megyei tanfelügyelőségnek kell véleményeznie, és az önkormányzatnak a vélemény alapján újabb határozatot kell hoznia a 2017–2018-as tanév marosvásárhelyi iskolahálózatáról.
Hozzászólások
2017. február 11.
szombat 18:04
Ferencz
13769 hozzászólás
"...a mostani döntés távolról sem jelenti, hogy elhárult volna az iskolát fenyegető veszély,..." Nem is fog soha amíg ezt az országot Romániának, s a magyarság képviseletét régebben RMDSZ-nek, ma UDMR-nek nevezik.

2017. február 11.
szombat 18:39
szekelyse50
5712 hozzászólás
Szomorú , hogyan csűrik - csavarják és a gyerekek tehetetlenek

2017-02-11: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: Ki kell védeni a támadásokat

Öt nagy támadás kivédését tartja a 2017-es év feladatának Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Előrevetítette: ehhez új nemzeti politikára lesz szükség. Erről a tizenkilencedik alkalommal, ezúttal a budai Várkert Bazárban megtartott tegnapi évértékelőjén beszélt a kormányfő.
2017-02-11: Belföldi hírek - :

Az akadémia elhatárolódik

A Román Akadémia egy csoportja által február 8-án közzétett felhívás nem tükrözi az intézmény hivatalos álláspontját – szögezi le a Román Akadémia sajtóirodája. Az idézett forrás hozzáteszi, az említett felhívás személyes kezdeményezés eredménye volt, az aláírók szövegezték meg. Tegnap Mircea Dumitru volt tanügyminiszter is elhatárolódott az akadémia tagjainak korábbi felhívásától, kijelentve, hogy sem annak stílusával, sem retorikájával nem ért egyet, de a megfogalmazott gondolatok nagy részével sem. Hasonló álláspontra helyezkedett Wilhelm Dancă római katolikus teológiai tanár is. Az akadémia több mint 80 tagja szerdán tette közzé felhívását, melyben kérik az állam illetékes intézményeit, hogy akadályozzák meg a Románia nemzeti egysége, identitása és szuverenitása ellen irányuló „diverziókat és agressziókat”.