Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:06
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Új ideiglenes miniszterek

2017. február 11., szombat, Belföldi hírek
Klaus Iohannis államfő tegnap kinevezte Ana Birchallt ideiglenes igazságügyi miniszterré, miután a büntető törvénykönyvet és perrendtartást módosító kormányrendelet elfogadását kezdeményező Florin Iordache lemondott a tüntetések nyomán. A Iordache felmentéséről és a Birchall kinevezéséről szóló rendeletek aláírása mellett az államfő tegnap Florin Jianut is felmentette tisztségéből, aki a múlt csütörtökön nyújtotta be lemondását a kereskedelmi és vállalkozásfejlesztési miniszteri tisztségből tiltakozásképpen amiatt, hogy a kabinet az utcai tüntetések ellenére sürgősségi rendelettel módosította a Btk.-t. Jianu helyére az elnök a kormány javaslata alapján Alexandru Petrescut nevezte ki, aki a gazdasági miniszteri tisztséget is betölti.
Hozzászólások
2017. február 11.
szombat 18:42
szekelyse50
5712 hozzászólás
Még vannak ??

2017-02-11: Belföldi hírek - :

Az akadémia elhatárolódik

A Román Akadémia egy csoportja által február 8-án közzétett felhívás nem tükrözi az intézmény hivatalos álláspontját – szögezi le a Román Akadémia sajtóirodája. Az idézett forrás hozzáteszi, az említett felhívás személyes kezdeményezés eredménye volt, az aláírók szövegezték meg. Tegnap Mircea Dumitru volt tanügyminiszter is elhatárolódott az akadémia tagjainak korábbi felhívásától, kijelentve, hogy sem annak stílusával, sem retorikájával nem ért egyet, de a megfogalmazott gondolatok nagy részével sem. Hasonló álláspontra helyezkedett Wilhelm Dancă római katolikus teológiai tanár is. Az akadémia több mint 80 tagja szerdán tette közzé felhívását, melyben kérik az állam illetékes intézményeit, hogy akadályozzák meg a Románia nemzeti egysége, identitása és szuverenitása ellen irányuló „diverziókat és agressziókat”.
2017-02-11: Belföldi hírek - :

Fontolgatja lemondását

A kolozsvári táblabíróság tegnap érvényben tartotta Horváth Anna kolozsvári alpolgármester eltiltását tisztsége gyakorlásától. A végzés ellen a közlés utáni 48 órán belül lehet fellebbezni. Horváth Anna azt nyilatkozta, fontolóra veszi a tisztségéről való lemondását, de ez ügyben csak azután dönt, hogy a legfelsőbb bíróság elbírálja a fellebbezését a táblabíróság végzése ellen. A korrupcióellenes ügyészség befolyással való üzérkedéssel vádolja, és 2016 október elejétől hatósági felügyelet alá helyezte Horváth Annát.