Sepsiszentgyörgy, 2017. október 18., szerda 03:18
Köszöntjük Lukács nevű olvasóinkat!

Fontolgatja lemondását

2017. február 11., szombat, Belföldi hírek
A kolozsvári táblabíróság tegnap érvényben tartotta Horváth Anna kolozsvári alpolgármester eltiltását tisztsége gyakorlásától. A végzés ellen a közlés utáni 48 órán belül lehet fellebbezni. Horváth Anna azt nyilatkozta, fontolóra veszi a tisztségéről való lemondását, de ez ügyben csak azután dönt, hogy a legfelsőbb bíróság elbírálja a fellebbezését a táblabíróság végzése ellen. A korrupcióellenes ügyészség befolyással való üzérkedéssel vádolja, és 2016 október elejétől hatósági felügyelet alá helyezte Horváth Annát. 
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-02-11: Belföldi hírek - :

Új ideiglenes miniszterek

Klaus Iohannis államfő tegnap kinevezte Ana Birchallt ideiglenes igazságügyi miniszterré, miután a büntető törvénykönyvet és perrendtartást módosító kormányrendelet elfogadását kezdeményező Florin Iordache lemondott a tüntetések nyomán. A Iordache felmentéséről és a Birchall kinevezéséről szóló rendeletek aláírása mellett az államfő tegnap Florin Jianut is felmentette tisztségéből, aki a múlt csütörtökön nyújtotta be lemondását a kereskedelmi és vállalkozásfejlesztési miniszteri tisztségből tiltakozásképpen amiatt, hogy a kabinet az utcai tüntetések ellenére sürgősségi rendelettel módosította a Btk.-t. Jianu helyére az elnök a kormány javaslata alapján Alexandru Petrescut nevezte ki, aki a gazdasági miniszteri tisztséget is betölti.
2017-02-11: Közélet - :

Támogatást kérnek iskolaépítésre (Kommandó a tűzvész után)

Gyorssegélyt kér a megye a területfejlesztési minisztériumtól a Kommandói Horn Dávid Általános Iskola újjáépítésére, minekutána a január 9-ei tűzvészben elpusztult a régi épület mintegy harmada, a kazán, a tűz martalékává vált az iskola könyvtára, irattára és az informatikai labor is.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8939 RON
100 HUF = 1.4882 RON
1 EUR = 4.5802 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: