Billeg a költségvetés

2017. február 14., kedd, Belföld
Egyeztetésre hívta Klaus Iohannis államfő Sorin Grindeanu miniszterelnököt és Viorel Ştefan pénzügyminisztert. Iohannis az idei állami és társadalombiztosítási költségvetésekről kíván tárgyalni, mielőtt kihirdeti a két jogszabályt, amelyeket a parlament a múlt héten fogadott el.

Korábban az államfő túlontúl derűlátónak nevezte az állami költségvetést, szerinte a tervezett gazdasági növekedés és államháztartási hiánycél sem reális. Ezt látszik igazolni az Európai Bizottság is, amelynek tegnap közzétett gazdasági előrejelzése a román gazdaság 4,4 százalékos bővülésével, és 3,6 százalékos deficittel számol – a bukaresti kormány pedig 5,2 százalékos bővülésre és 2,98 százalékos deficitre épít. Ha Románia túllépi az Európai Unióban elfogadott 3 százalékos költségvetési hiányt, szankciókra számíthat.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-02-14: Belföld - :

Schweighofer szigorít

A fa útjára szabott saját követőrendszer bevezetésére készül a Holzindustrie Schweighofer, és beszállítói pénzügyi átvilágítását is tervezi annak megakadályozására, hogy kétes forrásból kerüljön hozzájuk a felvásárolt faanyag.
2017-02-14: Belföld - :

Energiát vásárolunk

Románia hétfő reggel elkezdett energiát importálni Ukrajnából, a fogyasztás ugyanis meghaladta a termelést. Răzvan Nicolescu volt energiaügyi miniszter szerint kis mennyiségű energiáról van szó, amit olcsóbban hoznak be, mint amennyibe a hazai előállítás kerülne.