Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. április 26., szerda 22:24
Köszöntjük Ervin nevű olvasóinkat!

Energiát vásárolunk

2017. február 14., kedd, Belföldi hírek
Románia hétfő reggel elkezdett energiát importálni Ukrajnából, a fogyasztás ugyanis meghaladta a termelést. Răzvan Nicolescu volt energiaügyi miniszter szerint kis mennyiségű energiáról van szó, amit olcsóbban hoznak be, mint amennyibe a hazai előállítás kerülne.

Az energiaügyi minisztérium tegnapi közleményében az áll, hogy a lehető legolcsóbb energiát kívánják biztosítani, tehát a tegnap reggeli import „a romániai fogyasztó érdekében történt”. A tárca tudatja, hogy „Romániában nincs gond a belföldi fogyasztáshoz szükséges energiamennyiség biztosításával: elég előállító egység, illetve üzemanyag-tartalék áll rendelkezésre az ország teljes fogyasztásának fedezéséhez”, emellett exportra is jut, „Románia ugyanis a régió egyensúlyának egyik fő tényezője”.
2017. február 14.
kedd 08:03
Mirke
5219 hozzászólás
Hiszem , ha akarom ez a duma minket nem melegit inkább az ,hogy kifelé tartunk a télből . Lám betelt a gyertyaszentelői jóslás .Románia kénytelen elővenni az 'izinket'.

2017. február 14.
kedd 14:41
zoal
74 hozzászólás
Még most is ingyen exportálnak a Prutton túli "testvéreknek" ?

2017. február 14.
kedd 18:54
Ferencz
13074 hozzászólás
Einstein egyik híres egyenlete szerint az anyag és az energia egyenértékűek: E 7 = m.c2. A cikkben, sejthetően a földgáz nevű energiahordozóról lehet szó. Még van belőle a térségben, a legtöbb Oroszországban. Tehát az EU-nak létszükséglet, hogy ne lehessen jó viszonyban az oroszokkal, mert az USA - ma még - úgy óhajtja, ugyanakkor orosz gázzal "üzemel". Elsősorban az EU "kézivezérlő" Németország. Furcsa, nem? Majd lesz ez tragikus is, amikor az Einstein- egyenlet anyag - energiaátalakítók potyognak majd fejünkre az égből. Enola Gay, illetve made in Российская Федерация. Főként, ha több Deveselu is lesz majd Romániában.

2017. február 14.
kedd 21:06
settembrini
889 hozzászólás
Nagyon elmélázhattál fizikaórán (valahová a szemed világába).
Miért kell hülyeséget mondani?
Egyáltalán nem arról van szó, hogy az "anyag" egyenértékű lenne az energiával.
Ez egy egyenlet, aminek a baloldalán és a jobboldalán is van valami.
A tömeg-energia egyenlet (nem anyag-energia egyenlőség!) a speciális relativitáselmélet egyik következménye, mely szerint a test nyugalmi energiája (E) megegyezik a tömeg (m) és a fénysebesség (c) négyzetének szorzatával:
E = mc²,
azaz a tömeg és az energia arányosak egymással.
Tehát nem az anyag egyenlő az energiával, hanem az anyag atomjai ennyi összenergiát adnának le ( ha felszabadulna!)
Különböző atomtömegű anyagok atomjai eltérő mennyiségű energiát "tárolnak" (Urán, plutónium...).
Senki nem ért mindenhez, még Orbán sem.
Ettől elérően senki nem akarja feladni a kényelmét, nem szeret fázni, nem akar gyalog járni, tehát, ha az energia tulajdonosa , eladója egy gyilkos, minden emberi jogot két lábbal tipró diktátor, azért még üzletelünk vele.
Sőt csókolózunk, úton-útfélen.
Ugyebár.


2017. február 15.
szerda 00:13
Ferencz
13074 hozzászólás
Elhasaltál: a tömeg és a nyugalmi (ezta szót tényleg megspóroltam, bocs.) energia egyenértékűségének/ekvivalenciájának a képlete ez! Vissza a fizika elemibe zsenike! A Wikipédiát is emberek írják, melyek olykor tévedhetnek is, de, ha kiderül, képesek beismerni azt. Például Einstein - bár nem volt "kortárs" a Wikivel is azt állította, hogy a statikus világegyetem "megteremtéséért bevezetett kozmológiai állandója, élete legnagyobb tévedése volt, ugyanis, Hubble minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy az Univerzum egyrészt sokkolóan több, mint a Tejút nevű galaxis, másrészt meg dinamikus, tehát a "korrekciós tényező "előtti" egyenletek a helyesek. Aki viszont azt sem ismeri fel, amit ő állít, az...te vagy. Az egyenlet két "végén lévő valamik" közé csak akkor lehet egyenlőségjelet tenni, ha azok ekvivalensek, azaz egyenértékűek. A gyengébbek és buta okoskodók kedvéért: 1 = 1, például. És még valami, zseni: azt hogy az "egyenértékű" és "egyenlő" ugyanazt jelentené, csak egy elfuserált irodalmár, te, állíthatja. Én, aki egyáltalán nem vagyok irodalmár, nem ezt mondtam. Leülhetsz! A jövő órára Einstein képletét százszor leírni! Szövegesen!
belaba: kinek van igaza? Te csak tudod!

2017. február 15.
szerda 00:43
kutbaesett
356 hozzászólás
Most Árpikáék gyertyát kellene gyujtsanak a napenergiával működő de még nem engedélyezett létesitményük előtt.2017. február 15.
szerda 06:58
Settembrini
889 hozzászólás
Nem volt kétségem, hogy úgy magyarázod meg tévedésed, hogy rajtam maradjon a sár.
Még Hubble-t is segítségül hívtad, valami zagyva összefüggésben.
Ugyebár először azt állítottad, nemes egyszerűséggel, hogy az anyag egyenértékű az energiával, Einstein szerint.
Aztán , fideszes szokás szerint, lazán megmagyarázod.
Ha megkérdezik, hogy miért lopsz és hazudsz, az a válasz, hogy a szocik is 8 évvel ezelőtt loptak, hazudtak, először mossák ki magukat, mielőtt kérdezni merészelnének.

2017. február 15.
szerda 10:32
Ferencz
13074 hozzászólás
Rosszindulattal elegyített ostobaságod határtalan. Akárcsak gazdáid, nem tudod belátni tévedésedet, nem tudsz elegánsan veszítei, még abban az esetben sem, amikor nyílvánvaló a tévedésed/tudatlanságod/ ostoba érvelésed....Az a bizonyos "zagyvaság" az Univezuk megismerésének a kulcskérdésére adott válasz volt! Egyébként nem az ostobaságod lerombolásának eszközeként hoztam szóba, hanem egy , a nálad hiányzó emberi-tartásbeli vonatkozásban. Ha ezt nem fogtad fel, ostobább vagy, mint hittem, gerinctelenebb, mint képzeltem. De te mindezt tudod, nagyon is jól....A sárt magad kented magadra. Mosd te le, én nem fogom. Még egy dolog: aki a tudomány kapcsán is képes a Figeszt emlegetni......Vésd eszedbe, ha van olyan egyszer, s mindenkorra, már, ha nem akarsz ezen a témán újból pofára esni: igen, az anyag egyenértékű/ekvivalens az energiával! Minden égtájon, minden izmusban, minden "oldalon", akár hiszed, akár nem.

2017. február 15.
szerda 11:17
Ferencz
13074 hozzászólás
Bocsánat: Univerzum, Fidesz, természetesen.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most