Energiát vásárolunk

2017. február 14., kedd, Belföld

Románia hétfő reggel elkezdett energiát importálni Ukrajnából, a fogyasztás ugyanis meghaladta a termelést. Răzvan Nicolescu volt energiaügyi miniszter szerint kis mennyiségű energiáról van szó, amit olcsóbban hoznak be, mint amennyibe a hazai előállítás kerülne.


Az energiaügyi minisztérium tegnapi közleményében az áll, hogy a lehető legolcsóbb energiát kívánják biztosítani, tehát a tegnap reggeli import „a romániai fogyasztó érdekében történt”. A tárca tudatja, hogy „Romániában nincs gond a belföldi fogyasztáshoz szükséges energiamennyiség biztosításával: elég előállító egység, illetve üzemanyag-tartalék áll rendelkezésre az ország teljes fogyasztásának fedezéséhez”, emellett exportra is jut, „Románia ugyanis a régió egyensúlyának egyik fő tényezője”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2017-02-14: Belföld - :

Billeg a költségvetés

Egyeztetésre hívta Klaus Iohannis államfő Sorin Grindeanu miniszterelnököt és Viorel Ştefan pénzügyminisztert. Iohannis az idei állami és társadalombiztosítási költségvetésekről kíván tárgyalni, mielőtt kihirdeti a két jogszabályt, amelyeket a parlament a múlt héten fogadott el.
2017-02-14: Világfigyelő - :

Kárpátalján oktatási és nyelvi jogokat védelmeznek

Aláírásgyűjtést indított tegnap a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) az ukrajnai kisebbségek oktatási és nyelvi jogainak tervezett szűkítése ellen.