Drágul a gáz és a villany

2017. február 16., csütörtök, Belföld
Április elsejétől akár 10 százalékkal is emelkedhet a földgáz ára, július elsejétől pedig a villanyáramé is nőhet 1–2 százalékkal – közölte tegnap Niculae Havrileţ, az országos energiaár-szabályozó hatóság elnöke, aki szerint a gáz drágulását valójában csak novemberben, a következő fűtési szezon kezdetén fogja érezni a lakosság.

Az árak újraszámítása a gázév alapján, áprilistól áprilisig történik, és a földgázok piacának liberalizálásával áll kapcsolatban. Az év közepén módosulhat a villamos energia ára is, ám Havrileţ úgy véli, az áremelés nem lesz jelentős, legfeljebb 1–2 százalékos drágulás várható.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-16 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-02-16: Belföld - :

Ilyen is van

Végérvényesen elutasította a képviselőház február 14-én Bogdan Diaconu azon törvénytervezetét, amely a magyar elnyomás elleni harc és Trianon napjává nyilvánította volna június 4-ét. Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője és frakcióvezető-helyettese ezt úgy értékelte, hogy a parlament demokratikus kötelességének tett eleget. „A parlament törvényhozó szerepével nem élhet vissza egyetlen választott képviselő sem, még azok sem, akik nacionalista eszméket vallanak.
2017-02-16: Belföld - :

Olcsó az egészségünk

Az Európai Unióban Románia költi bruttó hazai össztermékének legkisebb hányadát az egészségügyre: ez 2014-ben 5,1 százalék volt, mikor Svédország, Franciaország, Németország és Hollandia GDP-jük 11 százalékánál többet áldozta erre a célra – írja az Európai Statisztikai Hivatal tegnapi közleményében.