Zgonea hatósági felügyelet alatt

2017. február 16., csütörtök, Belföld
Az országos korrupcióellenes ügyészség ploieşti-i ügyészei hatósági felügyelet alá helyezték tegnap Valeriu Zgonea volt képviselőházi elnököt, akit befolyással való üzérkedéssel vádolnak.

Ugyanebben az ügyben kivizsgálás indult Dumitru Dobrică üzletember, volt  Buzău megyei tanácstag ellen is, akit befolyás vásárlásával gyanúsítanak. Az ügyészek szerint Dobrică 2012-ben anyagi javakat ajánlott fel Zgoneának azért, hogy közbenjárjon lányának egy fontos köztisztségbe való kinevezéséért, ami meg is történt. Szolgálataiért Zgonea egy négynapos bécsi üdülést és egy Kovászna megyei nyaraló építésének előlegét kapta, összesen 52 ezer lej értékben.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-16 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-02-16: Belföld - :

Olcsó az egészségünk

Az Európai Unióban Románia költi bruttó hazai össztermékének legkisebb hányadát az egészségügyre: ez 2014-ben 5,1 százalék volt, mikor Svédország, Franciaország, Németország és Hollandia GDP-jük 11 százalékánál többet áldozta erre a célra – írja az Európai Statisztikai Hivatal tegnapi közleményében.
2017-02-16: Világfigyelő - :

Tömegbaleset a magyar–román határ közelében

Az M43-as autópálya magyar oldalán tegnap reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek, tizenhárman kórházba kerültek.