Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:57
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Zgonea hatósági felügyelet alatt

2017. február 16., csütörtök, Belföldi hírek
Az országos korrupcióellenes ügyészség ploieşti-i ügyészei hatósági felügyelet alá helyezték tegnap Valeriu Zgonea volt képviselőházi elnököt, akit befolyással való üzérkedéssel vádolnak.

Ugyanebben az ügyben kivizsgálás indult Dumitru Dobrică üzletember, volt  Buzău megyei tanácstag ellen is, akit befolyás vásárlásával gyanúsítanak. Az ügyészek szerint Dobrică 2012-ben anyagi javakat ajánlott fel Zgoneának azért, hogy közbenjárjon lányának egy fontos köztisztségbe való kinevezéséért, ami meg is történt. Szolgálataiért Zgonea egy négynapos bécsi üdülést és egy Kovászna megyei nyaraló építésének előlegét kapta, összesen 52 ezer lej értékben.
Hozzászólások
2017. február 16.
csütörtök 17:20
Ferencz
13769 hozzászólás
pedig, hogy tüzelt az ipse anno... a korruptak ellen.

2017-02-16: Belföldi hírek - :

Olcsó az egészségünk

Az Európai Unióban Románia költi bruttó hazai össztermékének legkisebb hányadát az egészségügyre: ez 2014-ben 5,1 százalék volt, mikor Svédország, Franciaország, Németország és Hollandia GDP-jük 11 százalékánál többet áldozta erre a célra – írja az Európai Statisztikai Hivatal tegnapi közleményében.
2017-02-16: Világfigyelő - :

Tömegbaleset a magyar–román határ közelében

Az M43-as autópálya magyar oldalán tegnap reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek, tizenhárman kórházba kerültek.