Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 19., szombat 10:18
Köszöntjük Huba nevű olvasóinkat!

Környezetvédelemről fiataloknak és időseknek

2017. február 17., péntek, Közélet
Fotó: Zike
Fotó: Zike
Megújult Barót egyik legismertebb civil szervezete, a Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE). Az új vezetőség folytatná az elmúlt években elkezdett egyre népszerűbb programokat, sőt, bővítené is azokat. A leköszönő elnök, Ráduly Antal Róbert helyébe az addigi alelnököt, Egyed Emőkét választották, az alelnöki teendőket Benkő László látja el, a titkár Jancsó Réka lett.
A ZIKE idei tervei között szerepel a szelektív hulladékgyűjtésben való hangsúlyosabb részvétel. Az elmúlt években a város központjában egy-két alkalommal szerveztek gyűjtést, ám idéntől a megnövekedett igény miatt többször is állnának a lakosság rendelkezésére. „Egyesületünk tagjait folyamatosan szólítják meg az utcán a hulladékot leadni kívánók, ezért úgy döntöttünk, növeljük ilyen akcióink számát. Úgy vélem, ez az érdeklődés nem csak azért van, mert a leadott hulladékot jóváírják a szemétdíjszámlán. A barótiak fokozódó elkötelezettsége a környezetvédelem mellett tetten érhető abban is, ahogy a Baróti Szabó Dávid Középiskola IX. D osztályát segítették a Tega Rt. és a tanfelügyelőség által szervezett, tizenkilenc csapat benevezésével zajló környezetvédelmi vetélkedőn: támogatásuknak köszönhetően olyan jelentős mennyiségű szelektív hulladékot sikerült összegyűjteniük, amivel az első szakaszt meg is nyerhették” – mondotta az új elnök.
Hasonlóképpen növelnék azon nyári táborozások számát is, amelyeken játékosan, feladatokat teljesítve gyarapodnának a helyi és a szórványból érkező fiatalok – a Zöldike nevet viselővel 10–13 éveseket, a ZöldIfivel a 14 éven felülieket szólítanák meg – környezetvédelmi ismeretei. A hagyományosan szeptemberben sorra kerülő mobilitás hetében nemcsak közös kerékpáros kirándulást szerveznek, hanem a teljes hetet a legkülönbözőbb korcsoportok számára szervezett megmozdulásokkal töltenék ki. A 17 éven felülieknek szánt tanulmányi kirándulásokkal sem hagynának fel. „Igyekszünk programjainkat úgy össze­állítani, hogy a fiatalok és idősebbek közül minél többen úgy érezzék,  nekik is szól. Mégis szeretnénk, ha nemcsak ezeken vennének részt nagy számban, hanem minél többen felkeresnének, s újabb és újabb megvalósításra érdemes célokat javasolnának – minden jó kezdeményezést tárt karokkal fogadunk” – mondotta Egyed Emőke.
2017. február 17.
péntek 19:03
belaba
1517 hozzászólás
hol lehet hozajutni azokhoz a szines tevekhez mar husz eve tervezek egyet a clasic sem mar nagyon szurke kepet ad meg cseicseszkut neztem bene.

2017. február 17.
péntek 20:58
cbn90
34 hozzászólás
http://a1.a4w.ro/assets/yoda/2013/05/22/image_galleries/14568/gadgeturile-copilariei-am-crescut-cu-televizorul-alb-negru-astazi-ne-uitam-la-smart-tv.jpg

2017. február 17.
péntek 21:01
cbn90
34 hozzászólás
Ilyened volt belaba ?

2017. február 17.
péntek 22:14
belaba
1517 hozzászólás
Nem ez Opera nekem Clasic S van 1977bol akor vetem Karacsonyra meg met az a taromos reklam bene hogy ona palona blanka

2017. február 17.
péntek 23:18
cbn90
34 hozzászólás
:))

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most