Népszerű az Ezüst Akadémia

2017. február 17., péntek, Közélet
Lezárult Kézdivásárhelyen a jelentkezés az Ezüst Akadémia oktatási programon való részvételre. A meghirdetett háromszáz hely határidő előtt betelt, mivel az érdeklődők száma elérte a Vigadó színháztermének befogadóképességét, ezért a szervezők nem fogadnak további jelentkezőket. Az oktatási program 250 érdeklődővel indult Csíkszeredában 2015-ben, azóta ez a szám hatszázra növekedett. Kézdivásárhelyen február 23-ától kezdődően minden második hét csütörtökén délután fél öttől a Vigadó színháztermében tartják az előadásokat, összesen hetet. A február 23-ai előadó Kádár Annamária, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, aki Én, mint a saját mesém hőse címmel tart előadást.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-02-17: Közélet - Hecser László:

Környezetvédelemről fiataloknak és időseknek

Megújult Barót egyik legismertebb civil szervezete, a Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE). Az új vezetőség folytatná az elmúlt években elkezdett egyre népszerűbb programokat, sőt, bővítené is azokat. A leköszönő elnök, Ráduly Antal Róbert helyébe az addigi alelnököt, Egyed Emőkét választották, az alelnöki teendőket Benkő László látja el, a titkár Jancsó Réka lett.
2017-02-17: Közélet - Nagy D. István:

Megtámadják a munkafelügyelőség bírságait

Megközelíti a hatszázezer lejt a Kovászna Megyei Munkafelügyelőség által tavaly kiszabott bírságok összege. A legtöbb kihágást a munkaviszonynál tapasztalták az ellenőrök, ugyanakkor három halálos munkabaleset ügyében is eljártak.