Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:57
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Nincs, de zavar a Wass Albert utca

2017. február 17., péntek, Közélet
A kézdivásárhelyi városi bíróság tegnapi ítéletében jóváhagyta a bűnvádi eljárás újraindítását a kézdivásárhelyi Wass Albert utcanév ügyé­ben.
A végleges végzésnek a bíróságok portálján közzétett kivonata szerint a bíróság helybenhagyta a prefektus és a városi ügyészség keresetét az önkormányzat ellen, és ezzel megerősítette a nyomozás elindítását „a háborús bűnösök kultuszának terjesztése” ügyében.
Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester értetlenségének adott hangot a bírósági végzés miatt. Megjegyezte: ez csupán a feszültségkeltést szolgálja, hiszen az önkormányzat visszavonta a Wass Albert utcanévről szóló határozatát. (j.)
Hozzászólások
2017. február 17.
péntek 00:10
peti
808 hozzászólás
Ez csak azért van, hogy a jövőben nehogy még valaki más is hasonlókkal próbálkozzék! Mocsok egy világ!

2017. február 17.
péntek 07:52
doboa61
2780 hozzászólás
Remeg a tárdük a megszállóknak.
Hát vicsorítanak egy jó nagyot, hátha meghátrálnak az eltiport, kisemmizett, jogfosztott közösségek.
Ez a nácizmus (alias bolsevizmus) jellegzetes ismérve.


2017-02-17: Közélet - Szekeres Attila:

Eredményt hirdettek, ismét megóvták (Hulladékgazdálkodás)

A háromszéki korszerű hulladéklerakó működtetésére kiírt versenytárgyalás során másodszor is eredményt hirdettek, s azt ismét megóvták. Ennek ellenére a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztési egyesületének elnöke, Ambrus József bizakodó, szerinte idén beindulhat a rendszer. Addig továbbra is Brassóba szállítják a háromszéki hulladékot, de ez nem ró külön terhet a lakosságra – mondja az elnök.
2017-02-17: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Rejtett aknák a költségvetésben

A valóságtól ugyan elrugaszkodott, de szükség van rá – így indokolta Klaus Iohannis államelnök, hogy némi gondolkodás, elemzés után tegnap kihirdette a költségvetési törvényeket. Más választása nemigen volt az elnöknek: február közepén járunk, büdzsé hiányában pedig áll a tervezés, stagnálnak a beruházások, állami intézmények, önkormányzatok munkája bénul le. Ilyen szempontból tehát egy rossz költségvetés is jobb, mint annak hiánya: a büdzsé év közbeni kiigazítása amúgy is elég gyakori Romániában.