Alapszabály- és programmódosításra készül az RMDSZ

2017. február 17., péntek, Belföld
Konzultációt kezdeményezett az RMDSZ alapszabályának és programjának módosítására. Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök a Szövetségi Állandó Tanács csütörtöki ülését követően bejelentette: március 13-áig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait az RMDSZ alapdokumentumai­nak a módosítására.
Hozzátette: azt kérik az emberektől, hogy maguk is alakítsák azt az utat, amelyen a következő két évben halad majd az erdélyi magyarság legfontosabb politikai szervezete. Az ügyvezető elnök szerint az RMDSZ május 13-án tartandó kongresszusának a tétje stratégiai irányt mutatni a következő két esztendőre, valamint számot adni arról, hogy mit sikerült megvalósítani a parlamenti válasz­tást követő időszakban.
Porcsalmi Bálint kijelentette: az erdélyi magyar közösség érdekeit csakis akkor lehet eredményesen és hitelesen képviselni, ha a szövetség bátran politizál, ha őszintén beszél azokról a problémákról, amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években. „Azt mondtuk, 2019-re a legmodernebb politikai szervezete leszünk Romániának, de a régió­nak is. A megvalósítás egyik feltétele a hitelesség és az egyenes beszéd” – szögezte le az RMDSZ ügyvezető elnöke.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-02-17: Belföld - :

Nő az államadósság (Iohannis kihirdette a költségvetést)

Szuperoptimistának nevezte Klaus Iohannis államfő a Grindea­nu-kormány 2017. évi költségvetési törvényét tegnap, mégis kihirdette a jogszabályt, mert az országnak szüksége van rá. Az elnöknek joga lett volna megfontolásra visszaküldeni a törvényt a parlamentnek, de ha azt a törvényhozók változatlan formában szavazzák meg – ahogy az a kormányoldal kényelmes többségének ismeretében valószínű –, akkor másodszor már nem tagadhatta volna meg a kihirdetést.
2017-02-17: Belföld - :

Székelyföld-stand a Romexpón

Interaktív standdal népszerűsítik Székelyföldet Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei a február 16–19. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal és a térségre jellemző ajánlattal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.