Székelyföld-stand a Romexpón

2017. február 17., péntek, Belföld
Interaktív standdal népszerűsítik Székelyföldet Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei a február 16–19. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal és a térségre jellemző ajánlattal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.
 
Háromszék a kúriák, kastélyszállók, mofetták és borvizek egyediségére épít, tematikus napokkal, hagyományos ételekkel, kézműves- és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket – nyilatkozta Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, hangsúlyozva, hogy a 90 százalékban belföldi vendégeknek készítenek elő különféle csomagokat. Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök a vendégéjszakák növelését, a vállalkozói réteg erősítését szeretné elérni, különösen az agroturizmusban, amely a gazdaság motorja lehet. Maros megye pár évi kihagyás után csatlakozott ismét a Székelyföld-standhoz, Péter Ferenc tanácselnök pedig a turisztikai potenciál értékesítését, a látnivalók és szolgáltatások fejlesztését tartja fontosnak, e célból megyeszintű programot dolgoznak ki.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2017-02-17: Belföld - :

Alapszabály- és programmódosításra készül az RMDSZ

Konzultációt kezdeményezett az RMDSZ alapszabályának és programjának módosítására. Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök a Szövetségi Állandó Tanács csütörtöki ülését követően bejelentette: március 13-áig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait az RMDSZ alapdokumentumai­nak a módosítására.
2017-02-17: Belföld - :

Erősödik a radikalizálódás

Klaus Iohannis államfő is gratulált tegnap a tevékenysége éves mérlegét bemutató Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóságnak. Az intézmény honlapján közzétett jelentés szerint tavaly az igazgatóság több mint 3800 személy ellen emelt vádat, ami szinte azonos a 2015-ös adatokkal.