Megtámadják a felmentő döntést

2017. február 17., péntek, Belföld
Semmisségi panaszt nyújt be az Országos Korrupcióellenes Ügyészség a gyulafehérvári ítélőtábla döntése ellen, amely helyt adott egy ítélet-végrehajtási kifogásnak, eltörölve a hivatali visszaélés miatt kirótt büntetést – nyilatkozta Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész, aki szerint elszigetelt esetről van szó. Hangsúlyozta: az alkotmánybíróság 2016-os döntése nem vonta ki a hivatali visszaélést a bűncselekmények köréből, csak pontosította a besorolást, azóta pedig több mint 70 személyt ítéltek el hivatali hatalommal való visszaélés miatt.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2017-02-17: Belföld - :

A honvédelmen nem spórolnak

Románia hazai össztermékének két százalékát fordítja védelmi kiadásokra, és ezzel betartja a NATO-ban tett vállalását – jelentette ki Brüsszelben Gabriel Leş védelmi miniszter, aki a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozásán arról biztosította a résztvevőket: Románia továbbra is támogatja, hogy a szervezet nagyobb szerepet vállaljon a nemzetközi stabilitás biztosításában. A tanácskozáson Gabriel Leş szándéknyilatkozatot írt alá Ursula von der Leyen német védelmi miniszterrel, amely szerint ezután román egységek is részt vesznek a szervezet egyik, Németország által koordinált csapattestében. A miniszterek egyetértettek abban, hogy a szervezetnek hangsúlyosabb szerepet kell vállalnia a terrorizmus visszaszorításában.
2017-02-17: Belföld - :

Újabb restitúciós botrány

Újabb ügyben vizsgálja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség az ingatlan-visszaszolgáltatási hatóságot: három besztercei telket értékelhettek felül még 2009-ben. Eljárást hivatali visszaélés miatt indítottak, az okozott kárt 17 millió euróra becsülik. Az ügylet egyik haszonélvezője Mihai Rotaru üzletember lehet, akit tegnap kihallgattak, de a restitúciós testület tagjait is vizsgálják. Rotaru ellen egy másik ügyben is eljárás folyik: egy NLP-s politikus „megkenésével” csaknem 109 millió lejes kártérítést kapott egy olyan telekért, amelyet az ügyészek szerint több mint 87 millió lejjel értékeltek túl.