Újabb restitúciós botrány

2017. február 17., péntek, Belföld
Újabb ügyben vizsgálja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség az ingatlan-visszaszolgáltatási hatóságot: három besztercei telket értékelhettek felül még 2009-ben. Eljárást hivatali visszaélés miatt indítottak, az okozott kárt 17 millió euróra becsülik. Az ügylet egyik haszonélvezője Mihai Rotaru üzletember lehet, akit tegnap kihallgattak, de a restitúciós testület tagjait is vizsgálják. Rotaru ellen egy másik ügyben is eljárás folyik: egy NLP-s politikus „megkenésével” csaknem 109 millió lejes kártérítést kapott egy olyan telekért, amelyet az ügyészek szerint több mint 87 millió lejjel értékeltek túl.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-02-17: Belföld - :

Megtámadják a felmentő döntést

Semmisségi panaszt nyújt be az Országos Korrupcióellenes Ügyészség a gyulafehérvári ítélőtábla döntése ellen, amely helyt adott egy ítélet-végrehajtási kifogásnak, eltörölve a hivatali visszaélés miatt kirótt büntetést – nyilatkozta Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész, aki szerint elszigetelt esetről van szó. Hangsúlyozta: az alkotmánybíróság 2016-os döntése nem vonta ki a hivatali visszaélést a bűncselekmények köréből, csak pontosította a besorolást, azóta pedig több mint 70 személyt ítéltek el hivatali hatalommal való visszaélés miatt.
2017-02-17: Belföld - :

Leváltják Chiricát

Jászvásár polgármestere elszólta magát, ezért leváltják ügyvivő elnöki tisztségéből – jelentette ki tegnap az SZDP ügyvezető elnöke, Niculae Bădălău Giurgiu megyei szenátor, aki szerint Mihai Chirica jászvásári polgármester kizárása túl drasztikus lépés lenne. Bădălău szerint az SZDP-n belül demokrácia van, de a problémákat – Chirica élesen bírálta Liviu Dragnea pártelnököt és a kormányt – a végrehajtó bizottságban kellett volna megtárgyalni, nem a sajtón keresztül.