Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 16:49
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

Hírsaláta

2017. február 17., péntek, Hírsaláta
ELFOGULTSÁGI BÍRSÁG. Tízezer lejes bírságot szabott ki tegnap az Országos Audiovizuális Tanács (OAT) a Román Televízió 1-es csatornájára, amiért a Beatrice együttes kolozsvári koncertjéről készült anyagával megszegte a tárgyilagos tájékoztatásra vonatkozó előírásokat. A jelentés szerint a közszolgálati televízió 2016. augusztus 17-i esti híradójában Vitatott koncert címmel olyan anyagot sugárzott a Kolozsvári Magyar Napokon fellépő Beatrice együttes koncertjéről, amely megszegte a törvény előírásait; ezek értelmében az audiovizuális tartalmakat előállító szolgáltatók kötelesek objektív és korrekt tájékoztatást nyújtani az eseményekről. A jelentés többek között rámutat: gondoskodni kell a hírek pontos megfogalmazásáról és bemutatásáról, valamint arról, hogy a tudósítás tárgya és a kísérő képek között valós kapcsolat álljon fenn. (Maszol)
CSÍKBAN NEM LESZ VÁROSHÁZA. Egy jogerős bírósági ítélet értelmében 30 napon belül el kell távolítani a Városháza feliratot a csíkszeredai polgármesteri hivatal homlokzatáról.  A felirat védelmében a polgármesteri hivatal valamennyi romániai jogorvoslati lehetőséget kimerített már, de mindenütt veszített. A Városháza felirat eltávolításáért a magyarellenes feljelentéseiről ismert Dan Tanasă blogger által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület nyújtott be keresetet 2015 novemberében. A bíróság mind első fokon, mind másodfokon elfogadta a felperes érvelését, mely szerint a román intézménynév magyar megfelelője a polgármesteri hivatal, nem pedig a városháza. A hivatal bejáratánál egyébként a törvényes előírásoknak megfelelően is olvasható az intézmény neve, ezen magyarul a Polgármesteri Hivatal szerepel. Tanasă már több tucat hasonló pert indított a székelyföldi önkormányzatok ellen, és mindegyiket megnyerte. (Krónika)
SEPSISZENTGYÖRGYI A KAMIONSOFŐR. Egy sepsiszentgyörgyi kamionsofőr felelősségét veti fel az M43-as autópályán szerda reggel bekövetkezett tömegbalesettel kapcsolatban a romániai  sajtó. A Pro TV szemtanúkat is megszólaltató híradásában animációt is közölt a baleset körülményeiről. Eszerint a kamion sofőrje a sűrű ködben későn észlelte azt a tehergépkocsisort, amely az autópálya első sávján várakozott a határátlépésre, ezért – hogy az ütközést elkerülje – a belső sávra irányította járművét és fékezett. Ezt követően kisbuszok, furgonok és egy autóbusz ütközött hátulról a két sávot elfoglaló két román rendszámú kamionba. A sepsiszentgyörgyi fuvarozócég tulajdonosa a Krónikának adott nyilatkozatában cáfolta, hogy a munkatársuk okozta volna a tömegbalesetet. A cégtulajdonos szerint a magyar rendőrök elengedték a székelyföldi sofőrt, aki – kihallgatása után –  minden iratát visszakapta. Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Maszol.ro portálnak azt mondta, hogy a baleset okait még vizsgálják. A tömegbalesetben hét gépkocsi ütközött össze, négy személy meghalt, 13 személy kórházi ápolásra szorult. (MTI)
2017. február 17.
péntek 07:41
endebende
458 hozzászólás
a magyar kisebbség jogainak "példás megoldása"mint anyanyelv használat,saját szimbólumainak,hagyományőrző szokásainak tiszteletben tartása terén világba kürtölt magatartás egyik példás ábrázolása, hogy egy sovén egyén nemtetszése többet nyom a latban mint ami kijár egy államalkotó népcsoportnak egy mai európai országban.Ez valahogy nagyon nem stimmel.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most