Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. március 30., csütörtök 19:39
Köszöntjük Zalán nevű olvasóinkat!

Amerikai szenátus: A szellemi fogyatékosok is vásárolhassanak lőfegyvert

2017. február 17., péntek, Világfigyelő
A republikánus többségű amerikai szenátus visszavonta az előző, Barack Obama vezette kormányzat azon rendelkezését, amely szerint a szellemi fogyatékosok és mentális problémákkal küszködők nem vásárolhatnak lőfegyvert az Egyesült Államokban. A semmissé tett rendelkezés mintegy 75 ezer embert akadályozott meg lőfegyver vásárlásában. A republikánus többségű képviselőház még az Obama-korszakban született több más rendelkezés visszavonására készül.
A rendelkezés felfüggesztéséről szóló szenátusi döntés még Donald Trumphoz kerül, s az elnök várhatóan alá is írja. Az Obama-kormányzat a 2012-ben a connecticuti Newtown városka általános iskolájában elkövetett – húsz diák és hat tanár életét követelő – tömegmészárlás után kezdett dolgozni azon, miként ellenőrizhetnék, hogy szellemi fogyatékosok, mentálisan sérültek ne juthassanak lőfegyverekhez. A mészárlást ugyanis egy húszéves, sok betegséggel és mentális problémával küszködő fiatalember követte el, aki először otthon agyonlőtte az édesanyját, aztán bement az iskolába, diákokat és tanárokat gyilkolt meg, majd öngyilkos lett.
Az Obama-kormányzat által bevezetett szabályozás megkövetelte a társadalombiztosítási hatóságtól, hogy beküldje azoknak a nevét, akik fogyatékosságuk vagy betegségük miatt járadékban részesülnek, amelyet egy harmadik fél kezel.
A szenátus 57:43 arányban szavazta le a rendelkezést. Republikánus politikusok – köztük az iowai Charles Grassley – azzal érveltek, hogy a rendelkezés indokolatlanul megbélyegzi a mentális problémákkal küszködőket, és kétségbe vonja alkotmányos jogukat a fegyvertartáshoz. Grassley szenátor azt is megjegyezte, hogy a mentális betegségek köre nem pontosan meghatározott, mert például ilyen járadékban részesülnek alvási vagy étkezési rendellenességekkel küszködők is. „Ha valaki a mentális betegségének következtében erőszakos, akkor ezt a kormányzatnak bizonyítania kellene” – tette hozzá az iowai szenátor. Chris Murphy connecticuti demokrata párti szenátor kérdésbe foglalta Grassleyével ellentétes álláspontját: „Ha valaki nem képes a saját pénzügyeinek kezelésére, akkor hogyan várhatjuk el tőle, hogy felelősségteljesen bánjon egy halálos fegyverrel?”
2017. február 17.
péntek 07:49
Bugsbunny
579 hozzászólás
Úgy van. Minden hándikápátnak joga van lepuffantani bárkit. A hándikápátok is emberek, hordjanak mordályt s ha úgy van lőjjék le gondozójukat. Stukkert az összes lökött kezébe ! Vivá la America !!! Éljen a lökött Amerika !

2017. február 17.
péntek 07:59
Settembrini
724 hozzászólás
Mindenki szellemi fogyatekos, aki lőfegyert vásárol

2017. február 17.
péntek 09:40
ejnyebejnye
1127 hozzászólás
Nocsak nocsak, a farkas báránybundát ölt? Hová lett az áradozásod a csodálatos tápiáról?Metr ezek szerint amit irtál, amerikában ( szándékosan irtam kicsi betűvel, megmutassam mennyire tartom) minden 5-6 ember szellemi fogyatékos, mert fegyvert vásárolt-fegyvere van.A többi meg túlsulyos szivbeteg megvezetett.A génkezelt csodaország.

2017. február 17.
péntek 09:42
Settembrini
724 hozzászólás
Nem csoda, hogy egy szellemileg súlyosan fogyatékost választottak vezérüknek.

2017. február 17.
péntek 09:46
leoparduc
168 hozzászólás
Betegek ezek az amcsik. Igaz, nemrégiben volt egy jó döntésük is... :P De csak az az egy már jó ideje :D

2017. február 17.
péntek 09:55
Ferencz
12946 hozzászólás
Sajnos, Trump pusztán a helyzetet törvényesíti. Ettől függetlenül, szerintem sem kellene megtennie! De, hát ez is az amcsi demokracy velejárója, s az mindenek fölött, igaz...Mintha ez a mondás valahonnan ismerős lenne...

2017. február 17.
péntek 11:33
ejnyebejnye
1127 hozzászólás
az amcsi demokrácia az olyan hogy ha a miénk jön ki gyöztesnek akkor elfogadjuk és tapsikálunk, juhé győzött a demokrácia, ha meg nem a miénk győz akkor ki az utcára, püpü nem járja, Erdélyt vissza mindent vissza.Ennyit a szemforgató demokráciáról.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most