A Fidesz–KDNP Áder mellett

2017. február 17., péntek, Világfigyelő

Egyhangúlag támogatta a Fidesz–KDNP-frakciószövetség, hogy a jelenlegi köztársasági elnök, Áder János legyen ismét a kormánypárti képviselőcsoportok jelöltje az államfői posztra. Az elnökválasztás várhatóan március 13-án lesz a parlamentben, de az erről szóló végleges döntést Kövér László házelnök hozza majd meg – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője tegnap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2017-02-17: Világfigyelő - :

Bizalmatlan Trumppal a hírszerzés?

A The Wall Street Journal információi szerint az amerikai hírszerző közösség információkat tart vissza Donald Trump elnök elől. A republikánusokhoz közel állónak tartott The Wall Street Journalnak mind a Fehér Ház, mind az Országos Hírszerzési Igazgatóság hivatala kategorikusan cáfolta az információk visszatartásáról szóló állításokat.
2017-02-17: Világfigyelő - :

Új terrorellenes szabályok

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására – közölte az uniós parlament sajtószolgálata tegnap. Az EP strasbourgi plenáris ülésén az Irakból és Szíriából visszaérkező külföldi harcosok és az önálló támadásokra készülő terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében olyan új terrorellenes szabályokat fogadott el, amelyek már az előkészületeket is büntetnék.