Rókát fogtak Sepsiszentgyörgyön

2017. február 20., hétfő, Közélet

A sepsiszentgyörgyi volt tervezőintézet melletti kis parkban fogtak el tegnap délelőtt egy rókát – tudatta közleményében a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság.

A történteket az intézmény vezetője, dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos részletezi: tegnap délelőtt 10 óra után riadóztatta a rendőrség, közölve, hogy az egészségügyi biztosítóház melletti parkban „rókát láttak, és nem megy el”. A főállatorvos felhívta a sepsiszentgyörgyi kutyamenhely munkatársát, Balázsi Csabát, akivel tíz perc múlva a helyszínen voltak. Mint írja, négy csendőr vette körül a rókát, „részben, hogy el ne szalasszuk, részben, hogy a kíváncsiskodók meg ne zavarják. Kábítólövedékkel egy kis bújócskázás után sikerült elaltatni, majd egy hurkos fogóval megfogták”. Tizenegy órára a rókát már a megyei állategészségügyi laboratóriumba vitték, megállapították: el van törve a jobb hátsó lába, egész teste rühös bőrgyulladás következtében szőrtelen, lefogyott, „nem csoda, hogy nem tudott elszaladni”. „Remélhetőleg egy időre megoldódott a rókariadalom” –  zárul a közlemény. (L.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2017-02-20: Közélet - Szekeres Attila:

A közösség elismerése

Kovászna Megye Tanácsának tegnapi rendkívüli ülésére meghívták a nemrég nyugdíjba vonult rendőrparancsnokot, Silviu Stoenescut. Tamás Sándor tanácselnök napirend előtt köszönetet mondott a főtisztnek munkájáért, szolgálati idejét végig a megyében töltötte különböző tisztségekben, legutóbb megbízott parancsnokként. Az elnök kiemelte, a rendőrtiszt nemcsak szakmailag, hanem emberi hozzáállásával is a megye polgáraiért tevékenykedett. Köszönetképpen ajándékcsomagot nyújtott át.
2017-02-20: Jegyzet - Kuti János:

Hogyan neveljünk gyereket?

Akik tüntetni viszik csemetéiket az utcára, állítólag törvénytelenséget követnek el.