Trump új nemzetbiztonsági főtanácsadója

2017. február 22., szerda, Világfigyelő

Donald Trump amerikai elnök Herbert McMastert választja nemzetbiztonsági főtanácsadójának. Keith Kellogg altábornagy – aki Michael Flynn lemondása után átmenetileg betöltötte a nemzetbiztonsági főtanácsadó posztját – a Nemzetbiztonsági Tanács kabinetfőnöke lesz.


Trump a leendő nemzetbiztonsági főtanácsadót fantasztikusan tehetséges és fantasztikusan tapasztalt szakembernek nevezte. Az 54 éves Herbert McMaster jelenleg az Egyesült Államok hadseregének harci képességeit összehangoló központ igazgatója és a hadsereg elméleti és kiképző főparancsnokságának helyettes főparancsnoka. Részt vett az 1991-es Öböl-háborúban, azután az afganisztáni, majd az Irak ellen indított háborúban is. 2003-ban kutatóként dolgozott a Stanford Egyetem Hoower Intézetében, 2006-ban pedig a londoni Stratégiai Tanulmányok nemzetközi Intézetében volt kutató. Tanácsadója volt az iraki hadműveleteket irányító John Abizaid tábornoknak és David Petraeus tábornoknak is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2017-02-22: Világfigyelő - :

London borsos árat fizet a kilépésért

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a belga parlament tegnapi plenáris ülésén Brüsszelben.
2017-02-22: Közélet - Bokor Gábor:

Kevesebb fát vágnak Zágonban

Pozitív pénzügyi mérleggel zárta az elmúlt évet a Mikes Egyesület által működtetett Zágoni Magánerdészet. Az éves beszámolón Porzsolt Levente, az erdészet vezetője kifejtette: arra törekszenek, hogy minél hozzáférhetőbb áron biztosítsák szolgáltatásaikat, így az elmúlt évben csupán tízezer lej a nyereségük. Erre viszont szükség van, nyereséges vállalkozásként nagyobb eséllyel pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra.