Kinda István EMKE-díjas

2017. április 10., hétfő, Közélet

Szombaton tartotta az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) éves közgyűlését Kolozsváron a Bánffy-palotában.

 

Ez alkalommal átadták az erdélyi Oscarnak becézett EMKE-díjakat. A tíz kitüntetett között van egy háromszéki, dr. Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum főmuzeológusa, akit rendszeres terepkutatásaiért, módszeres örökségfeltáró és múzeumszervező munkásságáért Bányai János-díjjal jutalmaztak. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2017-04-10: Közélet - Hecser László:

Hagyomány lesz a vásárból

Mintha téli álmából nem ébredt volna még fel teljesen Barót: a szombaton első alkalommal tartott kézművesvásárra kevés kiállító érkezett, s érdeklődő is alig akadt. A pangásra magyarázat lehet, hogy még nincs hagyománya a húsvéti kipakolásnak, s az időjárás sem tartott a szervezőkkel.
 
2017-04-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar költészet napja
KÖZÖS ÜNNEP. Az RMPSZ Kovászna megyei elnöksége a magyar költészet napja közös megünneplésére hív minden magyar tanintézetet: ma 12 órakor, a déli harangszó elhangzása után minden iskolában, osztályban olvassanak fel egy verset. Mivel Arany Jánosra is emlékezünk, a Családi kör című alkotását ajánlják, de bármely más költemény is elhangozhat. Ha lehetséges, az eseményről, a bemutatott vers címéről tájékoztassák a széki RMPSZ-elnököket.