Pető Mária Mentor-díjas

2017. május 5., péntek, Közélet

Hetedik alkalommal osztotta ki a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány a Mentor-díjat. A kitüntetéseket kedden a fővárosi Odeon Színházban adták át a tíz díjazott pedagógusnak, köztük Pető Máriának, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium fizika szakos tanárának.

  • Pető Mária az oklevéllel
    Pető Mária az oklevéllel


Tavaly április és december között 250 jelölés érkezett a Mentor-díjra, ebből választotta ki a tíz legjobbat a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány. A kitüntetés a Mentor-trófea mellett nyolcezer lejes pénzjutalommal is jár. A díj odaítélésével elismerésben kívánják részesíteni azokat a kiváló mentorokat, akik tanítványaikat a sikeres karrier mellett az életre is felkészítik. Pető Máriát, a mikós tudósklub vezetőjét, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács 2015-ös Csutak Vilmos Tehetséggondozói Díjának nyertesét a robotika- és a tudósklub tagjai, valamint Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója jelölte. Az iskolavezető a méltatásban írja: Pető Mária jó kezdeményező, nagy sikerrel tudja ösztönözni a diákokat a rendkívül színes és változatos szakköri és tudományos tevékenységben való részvételre, ugyanakkor nagyszerű eredményeket ér el a tehetséges diákok felkutatásában, mentorálásában.
Kérdésünkre, hogy mit tart legfontosabb pedagógusi elvének, Pető Mária azt válaszolta: a diák érezze jól magát az órán, kérdezzen, legyen kíváncsi, és év végén érezze, hogy gyarapodott a tudása.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2017-05-05: Jegyzet - Kuti János:

Szenzációs hírek (Kármentő)

Az északi féltekén tavasszal nemcsak a természet pezsdül meg, hanem a politikai élet is, és ilyenkor rengeteg optimizmusra okot adó esemény történik, amelyekről aztán szenzációs híreket hallunk. Legújabban ismét arról az örömteli tényről zengtek az egek tévécsatornái, hogy Észak-Korea újabb sikertelen rakétakilövést hajtott végre. Így van remény arra, hogy atombombáit nem más, hanem csakis saját nyakába zúdítsa.
2017-05-05: Közélet - Fekete Réka:

Bonyodalmak a tantárgyversenyek körül

Idéntől a helyi önkormányzatoknak kell kifizetniük a megyei tan­tárgy­olimpiákon díjazott tanulók pénzjutalmát és az országos döntőre utazás költségeit. Ez nemcsak anyagi terhet jelent, hanem szerve­zési bonyodalmat is okoz – állítja Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.