HegyikerékpározásMolnár kilencedik Törökországban

2017. május 19., péntek, Sport
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség a törökországi Sakarya tartományban rendezte meg május 14-én a Sakarya MTB CUP hegyikerképáros megmérettetést, ahol mintegy 140 versenyző állt rajthoz, köztük a Dinamo BikeXpert Racing Team sepsiszentgyörgyi kerékpározója, Molnár Ede is, aki kilencedikként haladt át a célvonalon.
  • Fotó: Marius Furceanu
    Fotó: Marius Furceanu
Nehezen indult a háromszéki versenye – amelyet egyébként csak negyvenhárman fejeztek be –, akinek rögtön a rajt után leugrott a lánca, majd a folytatásban még négyszer hasonlóképpen, így, elmondása szerint a feladáshoz is közel állt, de végül mégis sikerült befejeznie. A megpróbáltatások ellenére nagyon jól sikerült Molnár nemzetközi versenye, ahol 12 pontot kapott a kilencedik helyért, ez pedig előnyt jelent számára a világkupákon, ahol eszerint rangsorolják a kerékpározókat.
„Nyolc kört kellett teljesítenünk, egy kör pedig közel négy kilométer hosszú volt. A verseny előtt új kerékpárt kaptam, de ennek ellenére is peches voltam, hiszen ötször ugrott le a láncom. Örülök a kilencedik helynek, hiszen igazán komoly nemzetközi mezőny vett részt Törökországban, akik a világranglista előkelő helyein állnak. A folytatásban a Prima Evadare versenyre koncentrálok, hétvégén szeretném megvédeni a címem, illetve jövő héten Albstadtban állok rajthoz világkupa versenyen, ahol célom, hogy azt befejezzem” – mondta Molnár Ede. A többszörös országos bajnok Molnár vasárnap címvédőként áll rajthoz a Bukarest és Snagov közt megrendezendő Prima Evadare hegyikerékpáros megmérettetésen, amely Kelet-Európa egyik legnagyobb versenye, és minden kategóriát figyelembe véve 1664 kerékpározó iratkozott be. A foly­tatásban sincs megállás Ede számára, aki május 27-én és 28-án a németországi Albstadtban a hegyikerékpáros XCO- és triálvilágkupán teszi próbára magát.
Eredmény: 1. Anton Sintsov (Oroszország) 1:26:33 óra, 2. Dimitrios Antoniadis (Görögország) 1:29:14 óra, 3. Dmytro Titarenko (Ukrajna) 1:30:13… 9. Molnár Ede 1:37:25 óra. (miska)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2017-05-19: Sport - :

Hetedszer győzhetnek idegenben (Labdarúgás)

A rangsor harmadik helyén álló Sepsi OSK szombaton 11.30-tól a tizenegyedik Foresta Suceava vendége lesz az Areni Stadionban a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. A mérkőzést a DigiSport 1 és a Dolce Sport 1 élőben közvetíti.
2017-05-19: Magazin - :

Visszatérnek a magyar rocklegendák

Több mint harminc év után visszatérnek a rocklegendák az egykori budapesti Ifiparkba. A Várkert Bazár színpadán június 15-től augusztus 26-ig a Piramis évek, a Beatrice, a Mini, a P. Mobil, a Skorpió és a Karthago ad koncertet.