Baloldali politikai provokáció

2017. május 19., péntek, Világfigyelő
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozat „baloldali politikai provokáció, nem több és nem kevesebb”.
Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette: elindul majd egy egyeztetési mechanizmus, ebből Magyarország kiveszi a részét, válaszol minden megkeresésre. „A konstruktív párbeszédben érdekeltek vagyunk, de lehetetlen dolgokat kérnek, amelyeket nem tudunk és nem akarunk megvalósítani, mert az ellentétes lenne a magyarok érdekeivel” – mondta. Hozzátette: lesz, amiben lehetséges az együttműködés, de a kérdések jelentős részében nem.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2017-05-19: Világfigyelő - :

Járókelők közé hajtottak New Yorkban

Legalább egy ember meghalt és tizenkilencen megsérültek tegnap, amikor egy autós nagy sebességgel felhajtott a járdára a járókelők közé New Yorkban, a Times Square-en.
2017-05-19: Világfigyelő - :

Erdogan fenyegeti a kurdokat

Ha a Népvédelmi Egységek nevű szíriai kurd milícia vagy annak politikai szárnya, a Demokratikus Egység Pártja (PYD) bármilyen módon megtámadja Törökországot, Ankara anélkül, hogy bárkit is megkérdezne, válaszolni fog – írta egy török kormányközeli napilap Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a washingtoni török nagykövetségen tett nyilatkozatára hivatkozva.